Afacerist iesean condamnat pentru moartea unui angajat

1620

@ Mario Adrian Zanvettor a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si 2 luni de inchisoare @ Compania sa a  primit o amenda penala de 18.000 lei @ Afaceristul a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Patronul cunoscutei firme de izolatii pentru cladiri Izoserv, Mario Adrian Zanvettor  a fost condamnat ieri la o pedeapsa de 2 ani si 2 luni de inchisoare cu suspendare acesta fiind obligat de asemenea  sa presteze munca in folosul comunitatii si sa urmeze mai multe programe de reintegrare sociala. Zanvettor a fost condamnat de  magistratii de la Judecatoria Iasi deoarece a fost gasit responsabil de moartea  unui salariat de-al sau. Pentru aceiasi fapta firma sa SC Izoserv SRL a fost condamnata la o amenda penala de 18.000 lei. Patronul Izoserv a fost trimis in judecata  in luna martie anul acesta pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor de securitate in munca.

A cazut de pe un bloc

Tragicul eveniment care a  dus la condamnarea patronului Izoserv s-a petrecut in iunie 2015 cand firma lui Zanvettor contractase o lucrare pentru lucrari de hidroizolatie la acoperisul unui bloc ce 18 metri de pe strada Imasului nr.2 din Miroslava. Pe acoperisul blocului s-au urcat pentru a realiza lucrarile mai multi muncitori. Numai o parte din muncitori aveau centurile de siguranta, prevazute de Lege. Trei dintre lucratori printre care si victima Ionel Barsan nu aveau aceste centuri si cu toate acestea s-au urcat pe acoperis fiind trimisi de Mario Zanvettor care se afla la fata loculului. Ionel Barsan s-a dezechilibrat, a cazut de la 18 metri si a murit. O ancheta a Inspectoratului Teritorial de Munca l-a gasit vinovat pe  Zanvettor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.