Scandalul blocurilor fără autorizație din Valea Lupului: în 5 ani n-au fost nici demolate nici aprobate

5326
blocuri Achitei - Valea Lupului
blocuri Achitei Valea Lupului

@ Este vorba despre blocurile ridicate de dezvoltatorul Gheorghe Achiței, în Valea Lupului la capătul străzii Cireșilor @ În urmă cu 5 ani, Curtea de Apel Iași a anulat autorizația de construire pentru cele 3 blocuri @ Vecinii au cerut demolarea dar în urmă cu 2 ani, cererea a fost respinsă de judecători, instanța dispunând ca dezvoltatorul să intre în legalitate @ ‘’Se lucrează la documentație’’, a spus primarul Liviu Dulgheru legat de intrarea în legalitate a lui Achiței

În România legile urbanismului par să fie făcute numai pentru simplii cetățeni care își ridică o casă cu ajutorul unui credit la bancă, dezvoltatorii fiind scutiți. Astfel, în urmă cu 5 ani, Curtea de Apel Iași a anulat definitiv autorizația de construire pentrublocurile ridicate de dezvoltatorul Gheorghe Achiței, în Valea Lupului la capătul străzii Cireșilor. Motivul anulării autorizației a fost legat de faptul că pentru a ajunge la cele trei blocuri nu exista o cale de acces suficient de lată. ‘’ În cazul de față terenul în suprafață de 2854 m.p., înscris în cartea funciară a UAT Valea Lupului nu are cale de acces la drumul public. De altfel, chiar și Primăria comunei Valea  Lupului a depus la dosarul cauzei un răspuns la adresa Tribunalului Iași nr. 6842 din 08.05.2018 în vederea soluționării prezentului dosar, din care rezulta în mod clar că „Primăria Valea Lupului nu are inventariată (deci nu deține în proprietate) cale de acces învecinatp cu proprietățile Ciuta Catalin si Achitei  Luminita si Achitei Gheorghe” și că „Raportat la linia de hotar a proprietăților reclamantului Ciută Cătălin și pârâților Achiței Luminita și Gheorghe, pe partea de sud – Primăria comunei Valea Lupului nu are inventariată o asemenea cale de acces”, se arata în sentința judecatorească.

Cătălin Ciută, cel menționat în sentința judecătorească a cerut în instanță emiterea unei hotărâri de demolare a celor trei blocuri. În urmă cu 2 ani, Tribunalul Iași a respins cererea de demolare instanța dispunând ca dezvoltatorul să intre în legalitate. Achiței le-a spus judecătorilor printre altele că va achiziționa proprietatea unui vecin și va amenaja o cale de acces. Au trecut 5 ani de când instanța a anulat autorizația și Achiței încă nu a intrat în legalitate. ‘’ ’Se lucrează la documentația de intrare în legalitate. Instanța a repins demolarea. Sunt 80 de familii afectate’’, a spus Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului.  Numai că Liviu Dulgheru ne-a spus același lucru și în urmă cu circa 1 an.

Dezvoltator lovit de trasnet. Trei blocuri noi bune de demolat, autorizatie anulata ieri de instanta

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.