Pedeapsă dură pentru firma M&R: și-a înșelat clienții cu salamul de la raft

809
magazin M&R piata Dimitrov
magazin M&R piata Dimitrov

@ Producătorul de mezeluri M&R este acuzat de comisarii de la Protecția Consumatorului că a folosit unele practici comerciale înșelătoare pentru a vinde un sortiment de salamuri @ Din acest motiv Protecția Consumatorului a aplicat firmei M&R o amendă usturătoare

Amendă usturătoare pentru producătorul ieșean de salamuri M&R care este acuzat de comisarii de la Protecția Consumatorului că a folosit practici comerciale înșelătoare pentru a-și vinde salamul de vară. Este vorba despre produsul ‘’Felie de energie’’ un salam de vară din carne de porc. Comisarii de la protecția consumatorului au aplicat firmei M&R o amendă de 40.000 lei pentru că nu a putut dovedi ce are acest salam diferit față de celelalte sortimente de pe piață și de ce aduce un plus de energie așa cum scrie pe etichetă (foto). Amenda a fost aplicată în baza art.6 din Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor. Potrivit acestui articol ‘’ o practică comercială este considerată ca fiind acţiune înşelătoare dacă aceasta conţine informaţii false sau, în orice situaţie, inclusiv în prezentarea generală, induce în eroare sau este susceptibilă să inducă în eroare consumatorul mediu, astfel încât, în ambele ipoteze, fie îl determină, fie este susceptibilă a-l determina pe consummator să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o’’. Într-adevăr dacă ne uităm pe eticheta acestui salam, nu are nimic  diferit față de produsele altor firme. Dimpotriva găsim o listă întreagă de conservanți care conțin aproape toate elementele chimice din tabelul lui Mendeleev, deci nici nu se poate spune că este natural. Amenda a fost aplicată după ce produsul a fost scos la vânzare în magazinul firmei din Piața Dimitrov, municipiul Iași. Firma a contestat la Judecătoria Iași sancțiunea primită de la OPC.

salam M&R
salam M&R

Executată de parteneri străini

Nu este prima dată când compania M&R este acuzată de ‘’practici înșelătoare’’. În anul 2018, Compania austriacă  Scherr a chemat în judecată firma ieșeană M&R la Judecătoria Feldbach capitala districtului cu același nume din sudul Austriei. Asta deoarece M&R nu a achitat niște produse cumpărate de la firma austriacă. În final, judecătorii austrieci au obligat firma M&R trebuie să achite către Scherr suma de 8.000 euro, la care se aplică „câte 9,2 procente cu titlu de dobândă din suma de  22.393,53 euro pentru perioada cuprinsă între 14.03.2017 până la data de 18.05.2015, din suma de 15.000 euro pentru pentru perioada cuprinsă între 19.05.2017 până la data de 29.05.2017 și din suma de 8.000 de euro începând cu 30.05.2017”. Sentința a ajuns la Judecătoria Iași care a pus-o în executare.

Imagini șocante cu mizeria din cele 5 magazine Lidl inchise de Protecția Consumatorului. GALERIE FOTO/VIDEO

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.