Dragomir Tomaşeschi a pierdut o bătălie cu Biroul Electoral Iaşi! FOTO (EXCLUSIV)

609
Dragomir Tomaseschi
Dragomir Tomaseschi

@ Dragomir Tomaşeschi a pierdut o bătălie cu Biroul Electoral Iaşi @ Acesta formulase o contestaţie la decizia de a nu-i fi acceptată candidatura la alegerile ce vor veni în curând @ Hotărârea emisă ieri de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi poate fi contestată

Avocatul Dragomir Sava Tomaşeschi a pierdut o bătălie cu Biroul Electoral Iaşi! Acesta formulase o contestaţie la decizia de a nu-i fi acceptată candidatura la alegerile ce vor veni în curând.

„Instanţa respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de contestatorul Partidul S.O.S. România, prin preşedinte Tomaseschi Dragomir Sava, împotriva Hotărârii nr. 25 din 01.05.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipala nr.1 Iaşi. La rămânerea definitivă se va comunica hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie Municipala nr.1 Iaşi. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Iaşi, sub sancţiunea nulităţii”, au spus judecatorii.

A pierdut o bătălie cu Biroul Electoral Iaşi!

De remarcat ete faptul că hotărârea emisă ieri de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi nu e definitivă, ea putând fi contestată. Amintim că nouă candidaturi pentru funcția de primar al Iașului au fost admise de Biroul Electoral, în vreme ce dosarele altor trei candidați au fost respinse.

Cei cărora le-a fost respinsă candidatura se pot adresa instanței, dar judecata se face pe dosarul existent la Biroul Electoral, fără posibilitatea de a fi aduse completări. Cele trei candidaturi respinse au fost: Andrei Ciuhodaru (REPER), Dragomir Tomașeschi și Ovidiu Moldovanu (independent). Toți ar fi avut unele probleme cu listele de semnături în susținerea candidaturii. Astfel, Biroul Electoral a invalidat mai multe liste, iar cei trei candidați nu au mai îndeplinit pragul minim pentru acceptarea candidaturii (3.237 de semnături).

Candidaturi respinse de Biroul Electoral

Potrivit Biroului Electoral, pe numeroase liste nu a fost trecută localitatea de domiciliu a semnatarului, astfel că BEM nu a putut verifica dacă este respectată o condiție legală: un susținător trebuie să aibă domiciliul sau reședința în localitatea în care candidează candidatul susținut. O altă problemă a fost că pe liste apăreau susținători cu domiciliul în alte localităţi.

În cazul lui Tomașeschi, BEM a validat 2.960 de semnături. Candidații pentru Consiliul Local ai REPER și SOS au fost respinși din aceleași considerente. După contestațiile din instanță, candidaturile definitive vor fi publicate pe 8 mai 2024, cu o zi înainte de începerea campaniei electorale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.