Profesoara de liceu prinsa la furat in Lidl, in Dacia

14882
bty

@ Halal exemplu de educator @ Irina Elena Taga , profesoara de muzica la Colegiul Ion Holban a fost condamnata pentru furt @ Femeia a fost prinsa furand din magazinul Lidl din Dacia si a fost condamnata de judecatori cu amenda penala

O profesoara de liceu din Iasi a fost condamnata recent de magistratii ieseni de la Judecatoria Iasi pentru savarsirea infractiunii de furt. Astfel, Irina Elena Taga a fost condamnata la plata unei amenzi penala de 4.500 lei, „calculata prin inmulţirea unui numar de 150 de zile-amenda cu suma de 30 de lei corespunzatoare unei zile-amenda”. Asta deoarece femeia, care este si profesoara de muzica la Colegiul Tehnic Ion Holban din municipiul Iasi a fost prinsa furand din magazinul Lidl din Dacia de pe strada Tabacului. Fapta s-a petrecut in ziua de 11.11.2017, in jurul pranzului cand femeia a mers la ”cumparaturi” la acest magazin Lidl. Cand a ajuns la casa de marcat avea doua sacose cu care facuse cumparaturi. Numai ca, a scos numai cumparaturile dintr-o singura sacosa atunci cand a ajuns la casa de marcat. Cumparaturile din cealalta sacosa nu au mai fost puse pe banda si a vrut sa plece. In sacosa respectiva printre produsele  neachitate se aflau doua costume de pijama pentru barbati, oja, un training de dama, lenjerie, ciocolata. Valoarea produselor pe care le-a furat este de 400 lei.

Nu este pentru prima data

De regula, procurorii nu trimit in judecata faptuitorii daca valoarea  produselor furate este atat de mica. Explicatia trimiterii in judecata a profesoarei ar putea fi faptul ca pe numele Irinei Elena Taga au mai fost deschise alte doua dosare penale asemenatoare respectiv  doarul 16015/P/2017 si dosarul 9093/P/2018. In aceste doua dosare penale inregistrate amandoua la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, in care parti vatamate sunt Lidl si Auchan, procurorii au decis sa renunte la urmarirea penala. Prin urmare, in cel de-al treilea dosar in care a fost condamnata, profesoarea a fost trimisa in judecata sa, desi prejudiciul este foarte mic, sa i se dea o lectie. Irina Elena Taga a fost condamnata prin sentinta 2819/2019 din 23.10.2019 (vezi aici). In cazul in care nu plateste amenda, Irina Elena Taga ajunge la inchisoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.