Dezvoltator lovit de trasnet. Trei blocuri noi bune de demolat, autorizatie anulata ieri de instanta

16570
blocuri Achitei - Valea Lupului-2
blocuri Achitei Valea Lupului

@ Autorizatia prin care cunoscutul dezvoltator Gheorghe Achitei a  ridicat trei blocuri in Valea Lupului a fost anulata ieri definitiv de Curtea de Apel Iasi @ In cazul in care in sentinta finala judecatorii vor preciza ca dezvoltatorul sa aduca terenul la starea initiala atunci Achitei trebuie sa demoleze blocurile

Cea mai dura lovitura primita pana acum de un dezvoltator din acest sir neintrerupt de actiuni demarate de cetateni care au reclamat faptul ca langa casele lor, dezvoltatorii ridica ilegal niste blocuri. In cursul zilei de ieri Curtea de Apel Iasi a anulat definitiv autorizatia de autorizația de construire nr 199 din 24.07.2017, document prin care dezvoltatorul Gheorghe Achitei a  ridicat trei blocuri de locuinte P+2, in comuna Valea Lupului la capatul strazii Ciresilor. Autorizatia a fost anulata ca urmare a unei actiuni deschise in justitie de un iesean pe nume Catalin Ciuta cel care si-a ridicat o casa in zona, proprietatea sa fiind lipita de suprafata de 2.854 mp pe care Achitei a construit blocuri. Ca si in celelalta cazuri in care simpli cetateni au reusit sa obtina anualarea unor autorizatii eliberate unor dezvoltatori ieseanul Catalin Ciuta a reclamat ca dezvoltatorul nu a asigurat o cale de acces suficient de lata si de asemenea s-au incalcat o serie de reglementari urbanistice legate de regimul de inaltime si distanta dintre proprietati. De asemenea acesta a aratat ca  nu i s-a solicitat acordul in momentul in care s-a demarat autorizarea celor trei blocuri.  In final, s-a dovedit ca ieseanul are dreptate  iar autorizatia de construire a fost anulata. „Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Ciuta Catalin in contradictoriu cu paratiii primarul comunei Valea Lupului, Achitei Gheorghe si Achitei Luminita. Anuleaza autorizatia de construire nr.199  din 24.07.2017 emisa pe numele Achitei Luminita si Achitei Gheorghe pentru imobilul teren in suprafata de 2.854 mp, numar cadastral 60513”, se arata in minuta sedintei Curtii de Apel.

In cazul in care in sentinta finala judecatorii vor preciza ca dezvoltatorul sa aduca terenul la starea initiala atunci Achitei trebuie sa demoleze blocurile.

 

Primarul: „Noi i-am spus ca-i trebuie cale de acces”

Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, primarul comunei Valea Lupului, Dumitru Mihailuc a precizat ca a aflat de decizia Curtii de Apel adaugand ca i-a atras atentia lui Achitei ca trebuie sa-si rezolve problema caii de acces. „Noi prin certificat de urbanism am impus obligatia existenței unui drum de minim 7 m pentru intervenția pompierilor, in caz de incendiu. Din cate stiu eu domnul Achitei a cumparat terenul de la un lichidator care a vandut terenul unei firme in faliment. El trebuia sa preia si servitutea de trecere pentru drum, lucru care din cate vad eu nu s-a intamplat. Noi vom respecta acum decizia instantei. Oricum noi nu am facut receptia blocurilor din cauza acestui litigiu”, a spus primarul Dumitru Mihailuc.

Constantin MAZILU

3 COMENTARII

  • Sigur ca si derbedeul de Ciuta construieste blocuri in Valea Lupului linga case. Ca sa vezi cit de pervers e el. Nu-l intereseaza casele din jur. Acuma au ajuns sa se manince dezvoltatorii intre ei. Curat murdar!

 1. Ma numesc Roman Elena din Iasi si am de semnalat o frauda in activitatea de retrocedare (in baza L18/90 si 1/2000, grup infractional constituit din Prefectura Iasi care prin Comisia jud.de stabilire a dreptului de proprietate; departamentul Societati comerciale si Departament juridic, prin folosirea atribitiilor si posinilitatilor oferite de functiilor detinute au instigat la abuz in serviciu primariile pe a caror UAT a detinut teren AUTORUL Dranga Ghe.MINA ( tata) din sat, com .Aroneanu ( com.implicate ARONEANU a carui fost secretar, actual primar MORUZI BENONI are soria judecator la Curtea de Apel Iasi;HOLBOCA, pe a carei raza se afla amplasata fosta ferma experimentala de crestere a bovonelor Dancu si TOMESTI , pe a carui UAT este amplasata suprafata de 1 00ha vie, livada si arabil ,preluate la D115/1959 fara acte si nerecunoscute ulterior de Comisia locala Tomesti, in colaborare cu Inst.Prefectului. ca au apartinut autoarei DRANGA P.ELENA (mama), nascuta in com.Tomesti , casatorita in Aroneanu, primite cu titlu de zestre si dovedite ca detinute prin Tabelul emis de com.Tomesti in 1952 prin care s a transmis com.Aroneanu supraf.detinuta pe alte comune; Declaratie de martori si ca ultima posibilitate, in instanta in baza L.247/2005.
  In 2013 am avut plangere penala facuta la DGA Iasi ” solutionata” cu NUP in lipsa doc de validare in baza L18/1991 articolele 36_38, refuzate a fi puse la dispozitie atat de primariile indicate cat si de institutia prefectului; ADS ( primarul Moruzi a fost salariat la Podgoria Copou si la sustinerea Prefecturii a obtinut, fara a avea acte doveditoare,in baza L1/2000, 400.00ha pe care le a trebuit sa le valorifice in cazul de fata pe numele autorului Dranga Ghe.Mina ,decedat in 1992.
  Mentionez ca in prezent, urmare a unui proces cu solicitarea A FACE pe care l am pierdut , contributia sotiei primarului Moruzi fiind vizibila, Avocatul Cenusa Anatolie ( care la angajare, s a oferit sa ma reprezinte contra a 25% din val.terenurilor solicitate si anume 1.7422 ha intravilan si 2.oo ha extravilan, amplasat in mare parte in imediataprelungire a intravilanului)si a exercitat cu rea credinta _ fapt ce este vizibil neinsistand nici macar pentru obtinerea dreptului sa se efectuieze o expertiza autorizata, solicitandu mi sa platesc un expert prezentat de el ( expert Moldovanu) care dupa ce a luat ” avans” 600 lei a sustinut ca fara sa i pun la dispozitie planurile de parcelare si numarul din Cartea funciara a com.implicate ,pentru suprafetele dobandite de tata cu CM si acte de vanzare cumparare , validate la L18/91 si nerestituite in fizic autorului, in prezent fiind in proprietatea unor pers influente din prefectura, Directia agricola , fosti parlamentari…. acte ce stia sigur ca nu le am obtinut pina la data angajarii si de asta l am acceptat sa faca o expertiza EXTRAJUDICIARA .
  In prezent, dupa aparitia noilor reglementari in activitatea cadastrala, domnul expert nici nu mai raspunde la telefon iar primaria Aroneanu si Holboca refuza aplicarea art.41 din L185/ 2018 si inscrierea in cadastru general a suprafetelor dobandite de autor cu CM87/1955 si CM135/1957 sustinand ca ” nu au fost inscrise in C.F. la nivel de comuna ” din cauza saraciei”.principala institutie raspunzatoare si anume OCPI Iasi acand ” in arhivare” TP cu vizibile modificari; cu falsuri inscrise in Fisa de punere in posesie si fara documente insotitoare ce au stat la baza emiterii acelor TP iar pentru com.Tomesti am descoperit TP de a caror existenta nu aveam cunostinta , ” anulate” motivat de faptul ca nu aveau stampila prefecturii.
  Mentionez ca pentru toate afirmatiile detin documente ( unele obtinute in perioada premergatoare procesului deschis in 2016 iar altele _ cele mai importante fiind HOTARARILE de validare emise in 1992 de Comisia judeteana_ le am obtinut in mandatul singurului Prefect ce s a implicat ( si care a fost imediat schimbat) domnul GRIGORAS, in per.2016_2017.
  Daca stiti ca nu santeti aserviti justitiei si aveti curajul sa infruntati caracatita ( grupul infractional dovedit si mentionat) va rog sa ma contactati dar,in cazul in care, asemeni ziaristilor de la REPORTER DE IASI sau FAPTA , stiti ca nu aveti puterea de a efectua o ancheta corecta si competenta, mai bine nu ma contactati, lasand sa se inteleaga neputinta PRESEI LIBERE in fata mafiei ce se ocupa cu furtul de proprietate ( terenuri) pe raza judetului Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.