Dezvoltator lovit de trasnet. Trei blocuri noi bune de demolat, autorizatie anulata ieri de instanta

16907
blocuri Achitei - Valea Lupului-2
blocuri Achitei Valea Lupului

@ Autorizatia prin care cunoscutul dezvoltator Gheorghe Achitei a  ridicat trei blocuri in Valea Lupului a fost anulata ieri definitiv de Curtea de Apel Iasi @ In cazul in care in sentinta finala judecatorii vor preciza ca dezvoltatorul sa aduca terenul la starea initiala atunci Achitei trebuie sa demoleze blocurile

Cea mai dura lovitura primita pana acum de un dezvoltator din acest sir neintrerupt de actiuni demarate de cetateni care au reclamat faptul ca langa casele lor, dezvoltatorii ridica ilegal niste blocuri. In cursul zilei de ieri Curtea de Apel Iasi a anulat definitiv autorizatia de autorizația de construire nr 199 din 24.07.2017, document prin care dezvoltatorul Gheorghe Achitei a  ridicat trei blocuri de locuinte P+2, in comuna Valea Lupului la capatul strazii Ciresilor. Autorizatia a fost anulata ca urmare a unei actiuni deschise in justitie de un iesean pe nume Catalin Ciuta cel care si-a ridicat o casa in zona, proprietatea sa fiind lipita de suprafata de 2.854 mp pe care Achitei a construit blocuri. Ca si in celelalta cazuri in care simpli cetateni au reusit sa obtina anualarea unor autorizatii eliberate unor dezvoltatori ieseanul Catalin Ciuta a reclamat ca dezvoltatorul nu a asigurat o cale de acces suficient de lata si de asemenea s-au incalcat o serie de reglementari urbanistice legate de regimul de inaltime si distanta dintre proprietati. De asemenea acesta a aratat ca  nu i s-a solicitat acordul in momentul in care s-a demarat autorizarea celor trei blocuri.  In final, s-a dovedit ca ieseanul are dreptate  iar autorizatia de construire a fost anulata. „Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Ciuta Catalin in contradictoriu cu paratiii primarul comunei Valea Lupului, Achitei Gheorghe si Achitei Luminita. Anuleaza autorizatia de construire nr.199  din 24.07.2017 emisa pe numele Achitei Luminita si Achitei Gheorghe pentru imobilul teren in suprafata de 2.854 mp, numar cadastral 60513”, se arata in minuta sedintei Curtii de Apel.

In cazul in care in sentinta finala judecatorii vor preciza ca dezvoltatorul sa aduca terenul la starea initiala atunci Achitei trebuie sa demoleze blocurile.

 

Primarul: „Noi i-am spus ca-i trebuie cale de acces”

Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, primarul comunei Valea Lupului, Dumitru Mihailuc a precizat ca a aflat de decizia Curtii de Apel adaugand ca i-a atras atentia lui Achitei ca trebuie sa-si rezolve problema caii de acces. „Noi prin certificat de urbanism am impus obligatia existenței unui drum de minim 7 m pentru intervenția pompierilor, in caz de incendiu. Din cate stiu eu domnul Achitei a cumparat terenul de la un lichidator care a vandut terenul unei firme in faliment. El trebuia sa preia si servitutea de trecere pentru drum, lucru care din cate vad eu nu s-a intamplat. Noi vom respecta acum decizia instantei. Oricum noi nu am facut receptia blocurilor din cauza acestui litigiu”, a spus primarul Dumitru Mihailuc.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.