Blocul odraslei sefului DNA din Copou. Autorizatia de construire ramane suspendata

2559
Bloc Amarie in Copou

@ Alexandru Amarie fiul fostului sef al DNA Ioan Amarie si asociatul sau Petru Abatacesei au solicitat judecatorilor sa anuleze suspendarea autorizatiei de construire @ Judecatorii nu se grabesc sa dea un raspuns @ Autorizatia a fost anulata dupa ce a fost atacata de prefect

Disperare printre dezvoltatorii din Copou. Vorbim despre  Alexandru Amarie fiul fostului sef al DNA Ioan Amarie si asociatul sau Petru Abatacesei care construiesc un bloc pe  pe bulevardul Carol 40-42 si s-au trezit ca autorizatia de construire a fost suspendata la scurt timp dupa ce s-au apucat sa construiasca primul nivel al constructiei adica dupa ce au turnat fundatia si placa de deasupra. Autorizatia de construire emisa exact in urma cu doi ani , documentul cu nr. .277/29.03.2017 ramane suspendat in ciuda insistentelor celor doi dezvoltatori care preseaza instanta cu solicitari privind continuarea lucrarilor. Astfel, judecatorii stabilisera initial sa  ofere un raspuns peste doua zile cu privire la solicitarea de ridicare a masurii suspendarii dar se  pare ca  decizia va fi amanata inca 30 de zile. In urma unei solicitari oficiale adresate de jurnalistii Dezvaluirea.ro reprezentantii Tribunalului au transmis ca decizia va fi amanata inca o luna. Prin urmare daca cei doi dezvoltatori sperau sa vanda apartamente in aceasta vara, putem spune ca s-au inselat.

Anularea autorizatiei dupa un control al Inspectoratului in Constructii

Reamintim ca prefectul a solicitat in instanta anularea acestei autorizatii de construire in urma unui control finalizat de Inspectoratului de Stat in Constructii (ITC)

la data de 31.08.2018. Prefectul a fost sesizat si de locatarii blocurilor vecine dar decizia de a ataca in justitie autorizatia de construire a fost luata dupa ce a primit raportul inspectorilor in constructii.  Astfel, specialistii Inspectoratului de Stat in Constructii (ITC) au ajuns la concluzia ca municipalitatea a emis ilegal aceasta autorizatie de construire . ITC a constatat in primul rand ca imobilul autorizat depaseste regimul de inaltime impus pentru zona respectiva. Astfel, suprafata de 429 metri patrati detinuta pe b-dul Carol nr.40-42 de Amarie se afla in zona de protectie a monumentelor istorice din Copou. Astfel, conform HCL nr.219/30.06.2015, regimul maxim de inaltime pentru constructiile ce trebuie autorizat este de D+P+4E. Ori, conform documentatiei depuse la primarie s-a permis construirea unui etaj in plus. Acest lucru a fost posibil, au concluzionat inspectorii ITC printr-o tentativa de a palacli autoritatile utilizand intr-un mod ambigu termenul ”demisol”. Cu alte cuvinte cei doi au spus ca la constructia respectiva vor ridica in demisol cand de fapt este vorba despre ”un etaj” intermediar. Insepectorii au aratat in raportul de control ca ”demisolul are pardoseala sub nivelul solului”. De regula demisolul se proiecteaza pentru cladiri care se ridica pe o panta, ori aici nu este cazul deoarece blocul se ridica pe un loc drept. Mai departe, inspectorii au aratat ca suprafata care se construieste este mai mare decat cea autorizata. Astfel, s-a autorizat o suprafata desfasurat de 1.714 mp iar in final vor rezulta 1.928 mp, deoarece cladirea va avea de fapt 7 niveluri.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.