Primarul din Oteleni zboara din functie. ANI l-a prins in offside

4536

@ Agentia Nationala de Integritate a constatat ca actualul primar interimar din comuna Oteleni, Mihai Felician Gheraescu s-a aflat in conflict de interese si de aceea potrivit Legii primeste interdictia de a ocupa o functie de demnitate publica inclusiv cea de primar sau de viceprimar timp de 3 ani

Visul unui consilier local din Oteleni de a deveni primar cu drepturi depline chiar daca in prezent conduce comunitatea pe care o conduce pe o functie interimara de edil, a fost spulberat astazi de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Astfel, ANI a constatat ca actualul primar interimar din comuna Oteleni, Mihai Felician Gheraescu s-a votat singur pentru functia de viceprimar, pozitie care i-a asigurat ascensiunea pe functia de primar interimar dupa ce s-a constatat incetarea mandatului primarului ales prin vot democratic Ciprian Aiojoaei. Prin urmare, Gheraescu s-a aflat in conflict de interese si de aceea, potrivit Legii primeste interdictia de a ocupa o functie de demnitate publica inclusiv cea de primar sau de viceprimar timp de 3 ani. Prin urmare acesta nu va putea candida anul viitor pentru functia de primar al comunei. Asta daca nu cumva va ataca decizia si procesul va dura mai mult de un an dar in astfel de situatii judecate nu se intinde atat de mult. ‘’In calitate de consilier local (mandatul 2016-2020)  votat adoptarea Hotararii Consiliului Local din 23 iunie 2016 privind alegerea viceprimarului comunei Oteleni, potrivit careia persoana evaluate a fost aleasa in functia de viceprimar, incalcand astfel dispozitiile art.70 si art.77 din Legea 161/2003, corroborate cu prevederile art.46 alin (1) din Legea nr.215/2001 si cu dispozitiile art.75 si art.77 din Legea nr.393/2004’’, se arata intr-un comunicat emis astazi de ANI.

Gheraescu a facut ‘’eforturi’’ uriase sa-i ia locul lui Aiojoaei. Acesta i-a facut fostului primar un numar insemnat de plangeri, toate facute cu scopul ca fostul primar sa-si piarda mandatul. Intr-un final la finalul unui proces pierdut la instantele iesene Aiojoaei si-a pierdut mandatul si a urmat Gheraescu.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.