Inconstienta! Case ridicate in calea avioanelor langa Aeroport. Judecatorii au anulat prima autorizatie

4216

@ Pentru prima data magistratii ieseni au dispus anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire  a unei case situate in capatul pistei de la Aeroportul Iasi @ Casele sunt ridicate in zona de protectie a pistei cu aprobare la Primaria Aroneanu in conditiile in care  Aeroportul Iasi si Consiliul Judetean s-au opus

Ambitia unui primar de a-si arata muschii intr-un razboi inutil cu sefii judetului ar putea lasa unele familii fara agoniseala de  viata. Astfel, magistratii ieseni de la Curtea de Apel Iasi au pronuntat o prima sentinta catastrofala in lungul sir de procese in care Aeroportul Iasi solicita anularea autorizatiilor de construire si implicit disparitia caselor ridicate in Aroneanu, in zona de protectia a Aeroportului Iasi, in special la capatul pistei mari pe directia de decolare. Astfel, Curtea de Apel a  decis recent (vezi aici) sa anuleze atat certificatul de urbanism cat si autorizatia de construire pentru o casa cu un singur nivel obtinuta de familia Balosi din Aroneanu. „Dispune anularea certificatului de urbanism nr. 125/28.10.2014 si a autorizaţiei de construire nr. 78/02.09.2015 emise de paratul Primarul Comunei Aroneanu. Respinge cererea paratului Balosi Bogdan Dumitru de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecata”, se arata in sentinta magistratilor Curtii de Apel.

Casa pe directia de decolare

Cel putin 10 familii din Aroneanu care si-au ridicat case cu autorizatie emisa de Benone Moruzi primarul din Aroneanu se judeca in prezent cu Aeroportul Iasi. Doar trei procese s-au judecat cu sentinta definitiva si numai doua familii au castigat reusind sa-si pastreze autorizatiile de construire. In cazul familiei Balosi, Aeroportul a demonstrat ca locuinta incurca decolarea avioanelor. „Ulterior emiterii autorizației de construire nr. 78/02.09.2015, beneficiarii acesteia au solicitat emiterea avizului A.A.C.R., insa, prin adresele nr. 660 si 724 din 2016 Autoritatea Aeronautica Civila Romana a respins solicitarea de emitere aviz intrucat: „pe amplasamentul situat la 855,80 m nord fața de pragul 14 si la 122,40 m est fața de prelungirea axei pistei aeroportului lasi, obiectivul propus cu inalțimea de 6.10 m penetreaza in totalitate suprafața de urcare la decolare pe direcția 14 si zona de protecție a mijloacelor de radionavigație tip dme 14 si ILS loc 14 amplasate pe Aeroportul Internațional Iasi”, se arata in sentinta judecatorilor.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.