Sentinţă-bombă! Inspectoarea OPC Iaşi acuzată de şpagă a fost achitată! (EXCLUSIV)

4351
Avocata Sandra Gradinaru
Avocata Sandra Gradinaru

@ Magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul în casaţie formulat de Mihaela Dana Darie, emiţând, astfel, o sentinţă-bombă @ Aşadar, inspectoarea OPC Iaşi acuzată de şpagă a fost achitată @ La Curtea de Apel Iaşi, Mihaela Darie a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare

Sentinţă-bombă: inspectoarea OPC Iaşi acuzată de şpagă a fost achitată! Magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis recursul în casaţie formulat de Mihaela Dana Darie. Astfel, inspectoarea OPC Iaşi acuzată de şpagă a fost achitată.

„Instanţa admite recursul în casaţie formulat de inculpata Mihaela Dana Darie. Casează decizia penală din data de 8 aprilie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Iaşi. O achită pe inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (cazul SC Carrefour SA – faptă săvârşită pe 29 aprilie 2016), pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei recurate. Definitivă”, au precizat ieri judecătorii bucureşteni.

Sentinţă-bombă: Mihalea Dana Darie – achitată, condamnată, achitată!

Amintim că, iniţial, Tribunalul Iaşi a achitat-o pe Mihela Dana Darie, iar, mai apoi, Curtea de Apel Iaşi a condamnat-o la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

„Îi aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a exercita profesia de comisar ANPC cu atribuţii de constatare a contravenţiilor pe o perioadă de 2 ani. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, cu durata de 80 de zile, în cadrul Consiliului Local Iaşi-Direcţia de Asistenţă Comunitară-Căminul de Pensionari «Sfânta Cuvioasă Parascheva» sau Direcţia de Exploatare Patrimoniu-Baza de Agrement Ciric”, au afirmat judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

Acuzaţiile aduse inspectoarei OPC Iaşi

Procesul Danei Mihaela Darie (57 de ani) a început în urmă cu aproximativ 6 ani. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată sub acuzațiile de luare de mită și influențarea declarațiilor. Conform anchetatorilor, ieșeanca ar fi cerut și primit diverse bunuri, de la diverse firme, în calitatea sa de comisar I superior în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Nord-Est (Iași) – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Iași.

Anchetatorii au susținut că ieșeanca Dana Mihaela Darie ar fi cerut și primit diverse bunuri, inclusiv de la Carrefour.

„Pe 29 aprilie 2016, inculpata a primit doi cozonaci, un drob de miel și 1 kilogram de chifteluțe din carne de pasăre pe care nu le-a plătit, bunuri în valoare de 74,49 lei, de la D.R.M., angajată a Complexului Comercial «Carrefour Felicia» Iași, ca urmare a atribuțiilor de control îndeplinite”, au spus procurorii.

Aceștia au mai arătat că, pe 25 aprilie 2016, Mihaela Darie, după ce a intrat în contact cu martora D.R.M. în timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu și care fusese sub autoritatea sa, a dat comandă de 2 cozonaci, o pască, un drob de miel și 1 kilogram de chifteluțe din carne de pasăre, comanda fiind preluată de către martoră.

”Procedând astfel, inculpata și-a reprezentat faptul că urma să primească în mod gratuit aceste bunuri, în condițiile în care martora nu avea ca atribuții preluarea comenzii și nu dăduse nicio sumă de bani cu titlu de avans”, au încheiat anchetatorii.

Avocata Sandra Grădinaru: „Înalta Curte a îndreptat o decizie greşită!

Avocata Sandra Grădinaru (foto) a susţinut că decizia ÎCCJ este una normală.

„Înalta Curte a îndreptat o decizie greşită a completului de la Curtea de Apel Iaşi şi a dispus achitarea Mihaelei Darie, luând în considerare toate argumentele expuse în apărare. Să nu uităm că şi prima instanţă, Tribunalul Iaşi, a pronunţat o soluţie de achitare în această cauză, decizie care a fost schimbată la Curtea de Apel Iaşi. În urma acestei decizii, Mihaela Darie va reveni pe funcţia deţinută anterior”, a declarat joi, 24 noiembrie 2022, avocata Sandra Grădinaru, cea care o reprezintă pe Mihaela Darie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.