Anchete staliniste la DNA. Polițist anticorupție pus sub acuzare de foștii colegi

1866
Catalin Tibulca
Catalin Tibulca

@ Cătălin Țibulcă, fost polițist în cadrul Direcției Generale Anticorupție Iași a fost inculpat de foștii săi colegi de la DNA într-un dosar în care i se pun în cârcă fapte legate de divulgarea secretului profesional @ Totul a pornit de la ancheta privind modul în care și-a făcut vila Sergiu Jităreanu, directorul APIA Iași care se pare că are imunitate la DNA

S-a pornit de la o anchetă cu privire la modul în  care directorul APIA Iași, Sergiu Jităreanu și-a ridicat vila de la Rediu și s-a ajuns la un reglare de conturi între polițiști anticorupție. Cătălin Țibulcă, fostul ofițer al Direcției Generale Anticorupție a fost anunțat că are calitatea de inculpat în dosarul privind modul în care a instrumentat denunțurile împotriva șefului APIA Iași, Sergiu Jităreanu. Acuzațiile îndreptate împotriva lui Țibulcă sunt legate de divulgarea secretului profesional. Astfel, Țibulcă a primit două denunțuri depuse de niște angajați de la APIA Iași care au susținut că Jităreanu și-a construit vila folosind munca unor subordonați. Un al treilea denunț a fost depus de fermierul Vasile Giurguveanu care a arătat că i-a fost tăiată ilegal subvenția pe suprafață. După aceea, cei doi angajați fiind în continuare la APIA, în subordinea lui Jităreanu s-au răzgândit. Și-au retras denunțurile. Se întâmpla în luna aprilie 2023 când Țibulcă a și fost interceptat de DNA și așa s-ar fi aflat că ar fi folosit informații clasificate pentru a-i determina pe cei doi angajați să spună cât mai multe lucruri împotriva lui Jităreanu. Având acum calitatea de inculpat, sunt șanse mari ca în perioada următoare Țibulcă să fie trimis în judecată.  Țibulca a ieșit la pensie și bineînțeles DNA Iași nu a mai eludicat modul în care și-a ridicat vila pe numele mamei directorul Jităreanu.  ‘’Asta-i țara în care trăim. Pe cei de la DNA Iași nu-i interesează de unde a avut bani să-și facă vilă, mama lui Jităreanu, o pensionară. Este anchetat polițistul Țibulcă care a încercat să facă lumină în această afacere. Mie directorul APIA mi-a tăiat abuziv subvențiile, am câștigat procese în instanță, am depus și eu plângeri la DNA. Ei ne anchetează pe noi’’, a spus Vasile Giurgiveanu. Mai multe detalii despre acest dosar se pot citi și în articolul repostat mai jos.

Lui Țibulcă îi întoarce acum soarta tot răul făcut din funcția de polițist DGA. Și el, la rândul său a croit abuziv dosare împotriva unor dușmani personali dar eliminarea lui nu înseamnă că se va schimba sistemul. În continuare sunt doi polițiști la DNA Iași care fac dosare pe principiul ‘’să-i găsim ceva lui ăla’’, ‘’să-l facem pe ăla’’. Despre asta vom vorbi într-o ediție viitoare.

Măcel în DNA pe dosarul șefului APIA Iași. Polițistul Țibulcă pensionat forțat după mai multe scandaluri

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.