Măcel în DNA pe dosarul șefului APIA Iași. Polițistul Țibulcă pensionat forțat după mai multe scandaluri

3435
Catalin Tibulca si Sergiu Jitareanu
Catalin Tibulca si Sergiu Jitareanu

@ O anchetă privind modul în care și-a construit vila șeful APIA Iași, Sergiu Jităreanu a scos la lumină existența unor tabere în structurile anticorupție @ Țibulcă a consemnat niște denunțuri depuse de doi dintre subalternii lui Jităreanu privind modul în care și-a ridicat vila șeful APIA Iași @ În aceste denunțuri Jităreanu era acuzat că și-a făcut vila cu angajați de la APIA @ De asemenea, al treilea denunț a fost depus de Vasile Giurgiuveanu, fermierul care l-a acuzat pe Jităreanu că i-a tăiat ilegal subvenția @ Aceste denunțuri s-au întors acum împotriva controversatului polițist DGA, Cătălin Țibulcă care este acuzat că a preluat abuziv sesizările angajatilor APIA @ Având calitatea de suspect în dosarul deschis de DNA impotriva sa Țibulcă s-a pensionat începând cu data de 20 februarie a.c @ ‘’Se întâmplă asta pentru că DNA Iași este o structură pesedista și îl protejează pe Jităreanu’’, a spus Vasile Giurgiuveanu

Ce se întâmplă în aceste zile la DNA Iași seamănă mai degrabă a război între tabere cu poliști și procurori decât a luptă anticorupție. Un dosar care ar trebui să elucideze modul în care și-a construit vila din localitatea Rediu, lângă municipiul Iași, șeful APIA, Sergiu Jităreanu s-a întors împotriva polițistului care a înregistrat denunțurile. Două dintre denunțuri au fost depuse de niște angajați de la APIA Iași care au susținut că Jităreanu și-a construit vila folosind munca unor subordonați iar al treilea a fost depus de fermierul Vasile Giurguveanu care a arătat ca i-a fost tăiată ilegal subvenția pe suprafață. ‘’În anul 2013-2014, un angajat APIA Iași a fost diriginte de șantier la construirea casei pe care Sergiu Jităreanu o ridica la Rediu. Angajatul APIA figura in evidente ca fiind plecat în control la fermieri din judet deși el supraveghea lucrările la construirea casei domnului Jităreanu. De exemplu, angajatul respectiv figura ca fiind plecat în control la fermierii din Dagâța cand de fapt lucra la casa domnului Jităreanu”, a arătat Vasile Giurgiuveanu.

După depunerea denunțurilor cei doi angajați din subordinea lui Jităreanu și-au schimbat declarațiile. Fiind în subordinea lui Jităreanu faptul că s-au răzgândit este parțial explicabil.

Directorul APIA Iași și-a construit vila cu angajați din subordine. Acuzații susținute cu probe de un fermier

Țibulcă trimis la pensie

După ce cei doi angajați de la APIA s-au răzgândit modul în care și-a construit vila Jităreanu pare să fie trecut cu vederea de DNA Iași dar în schimb este anchetat acum Cătălin Țibulca, comisarul DGA în fața căruia au fost date cele trei denunțuri. Asta deoarece, cei doi subalterni de la APIA ar fi declarat că denunțurile au fost luate prin constrângere. După ce i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu, pe data de 20 februarie a.c. s-a pensionat întrunind condițiile legale. ‘’ Se întâmplă asta, adica este anchetat acum polițistul care a preluat denunțurile deoarece DNA Iași este o structură pesedista și îl protejează pe Jităreanu. Șefia DNA Iași este o caciula prea mare pentru doamna Chiriac. O o sa fac sesizari la Parchetul Înaltei Curți la SRI etc. Trebuie sa se faca dreptate’’, a spus Vasile Giurgiuveanu.

Cel mai controversat polițist DGA

Să nu-l victimizăm pe Țibulcă deoarece nu este cazul. Presa ieșenă a relatat în trecut faptul că Țibulcă a făcut unele dosare la comandă celor care l-au deranjat pe el, familia sa sau prietenii săi. Să nu uităm cazul polițistului Marius Cojan de la sectia 2 poliție din municipiul Iași care a fost târât prin procese și cercetări administrative și penale deoarece l-a amendat pe fiul lui Cătălin Țibulcă adică pe Radu Țibulcă. Exemplele pot continua. Numele lui Țibulcă a apărut și intr-un scandal alături de actualul șef al IPJ, prietenul sau Costel Gîtlan cei doi fiind acuzați ca au batut niste studenți. Dacă DNA Iași l-a îndepărtat pe Țibulcă pentru a trece sub preș dosarul lui Jităreanu atunci anticorupția nu mai are nicio legătura cu aceasta institutie. De ce ‘’sistemul’’ nu si-a facut treaba, înlăturând acest politist când îl hărțuia pe Marius Cojan sau alte abuzuri facute in anii anteriori?

Teroarea politistilor din Iasi, fiul unui ofiter DGA. Video

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.