Scandal în Penitenciarul Iaşi! După ameninţări, un „jmecher” a primit 27 de ani de puşcărie! (EXCLUSIV)

931
Penitenciarul Iasi
Penitenciarul Iasi

@ Scandal în Penitenciarul Iaşi: după ameninţări, un „jmecher” a primit 27 de ani de puşcărie @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat din nou pe Ianoş Benchea @ De data aceasta, „jmecherul”, un cunoscut al oamenilor legii, a fost pedepsit pentru ultraj

Scandal în Penitenciarul Iaşi: după ameninţări, un „jmecher” a primit 27 de ani de puşcărie! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat ieri din nou pe Ianoş Benchea! De data aceasta, „jmecherul”, un cunoscut al oamenilor legii, a fost pedepsit pentru ultraj.

„Instanta constată că persoanele vătămate E.T. şi L.B. nu s-au constituit părţi civile în prezenta cauză”, au afirmat judecatorii ieseni.

Scandal în penitenciar!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Acest proces al lui Ianoş Benchea a început pe data de 12 noiembrie 2021. Individul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ultraj.

„Pe 19.07.2019, în jurul orei 1:00, în timp ce se afla încarcerat în penitenciar, s-a manifestat agresiv verbal față de agentul-șef principal de Poliție penitenciară, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, proferând amenințări cu acte de violență și cu suprimarea vieții: “Îmi bag p..-n rasa mă-tii, di ti tranșez eu când vii la apel în cameră aicea!”, creându-i acestuia o stare de temere. În aceeaşi dată, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla încarcerat, cu ocazia efectuării unei percheziții a camerei de deținere nr. 23 de pe Secția nr. VII, s-a manifestat agresiv verbal încercând a-l intimida pe șeful de tură, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, proferând amenințări cu acte de violență, respectiv: “Am să îți dau una în bot când ai să vii la apel, în H… mă-tii să-ți f..! Și-n familia ma-tii… să-ți f… una ca la șefu’ de secție de la Bacău, de n-ai să rămâi tu fără dinți în gură!”, creându-i acestuia o stare de temere”, au spus oamenii legii.

Ianoş Benchea a recunoscut totul în instanţă

În cursul urmăririi penale fiind audiat în calitate de suspect, în prezența unui avocat desemnat din oficiu, „jmecherul” s-a prevalat de dreptul la tăcere, însă a solicitat audierea în calitate de martori a unor persoane, motivând că se aflau în aceeași cameră cu el în perioada indicată.

„În ziua în care a fost audiat ca inculpat, el a recunoscut adresarea cuvintelor de ameninţare la adresa persoanelor vătămate, solicitând încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei. În faţa instanţei, fiind audiat la termenul din 10.11.2022, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, solicitând, de altfel, ca judecarea cauzei să se facă în baza probelor ce au fost administrate în cursul urmăririi penale”, au spus magistratii ieseni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.