Miliardarul Zapodeanu acuzat ca i-a sutit unui iesean casa din Copou

4645
Miliardarul Zapodeanu si casa de pe Sararie nr.9

@ Unul dintre cei mai bogati ieseni, latifundiarul Ioan Zapodeanu este acuzat de un iesean ca l-a pacalit si i-a luat casa din Copou @ Este vorba despre o vila de pe soseaua Sararie nr.9 pentru care Zapodeanu ar fi  platit 30.000 euro si ar fi incheiat contract cu o persoana fara capacitate de exercitiu

Miliardarul Ioan Zapodeanu, cel despre care se spune ca ar avea o avere de peste 50 milioane euro este acuzat de doi ieseni simpli ca i-a pacalit pentru a le lua casa din Copou. Este vorba despre o vila situata pe soseaua Sararie nr.9, putin mai incolo de  casa in care locuieste Zapodeanu. Pentru cei care nu stiu precizam ca Ioan Zapodeanu locuieste impreuna  cu familia sa vis a vis de Inspectoratul de Politie Judetean Iasi. Astfel, pe data de 4 iulie a.c Ioan Zapodeanu si sotia sa au fost reclamati la Tribunal de Vasile Radu si Mihai Bogdan Radu, tata si fiu. Cei doi au solicitat anularea unui act pe care unul dintre ei  l-a incheiat cu Ioan si Dumitrita Zapodeanu, un document care-i permite miliardarului si sotiei sale sa intre in posesia casei de pe Sararie, ridicate recent. Dupa cum se poate vedea si din fotografii casa nu este finalizata, avand nevoie doar de finisaje, fiind ridicata recent. In cererea depusa la Tribunal de cei doi ieseni, reclamatie inregistrata cu numarul 4306/99/2019, cei doi se plang ca au fost pacaliti de Ioan Zapodeanu. Astfel, Zapodeanu ar fi incheiat un contract de vanzare-cumparare platind pentru casa 30.000 euro. Contractul a fost incheiat cu Radu Mihai Bogdan care nu are capacitate de exercitiu acesta fiind tutelat de tatal sau, Radu Vasile. In reclamatie se mai arata ca Radu Vasile nu a avut cunostinta de incheierea acestui contract de vanzare-cumparare adaugand ca nu ar fi fost de acord oricum ca imobilul sa fie vandut cu 30.000 euro in conditiile in care casa valoreaza cel putin 150.000 euro. Avand in vedere toate acestea se solicita anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat de Ioan si Dumitrita Zapodeanu cu Radu Mihai Bogdan. Ioan Zapodeanu nu a putut fi contactat.

Trimis in judecata pentru coruptie

O plangere penala pentru inselaciune ar fi singurul lucru care i-ar mai lipsi lui Zapodeanu in conditiile in care in prezent este judecat intr-un dosar de coruptie. Zapodeanu a fost trimis in judecata de DNA Iasi deoarece in complicitate cu Gineta Roman, director Mica Industrie SA ar fi obtinut ilegal un teren in valoare de 1,6 milioane euro situat pe strada Abator nr.6. Asta in conditiile in care singura persoana fizica care ar fi putut revendica un drept de proprietate asupra terenului era  Paul Emilian Beniaminovici. De altfel, cei doi sunt acuzati ca au facut mismasurile tocmai inainte ca terenul sa-i fie retrocedat lui Beniaminovici cel care de altfel a si depus plangerea la DNA Iasi si s-a constituit parte civila in dosarul de coruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.