Dosarul ‘’Droguri pentru Afterhills’’. Politistii au cumparat ‘’marfa’’ de la traficant

3728

@ Prezentam detalii din dosarul in care fotograful Festivalului Afterhills, Alexandru Mandachi a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru trafic de droguri @ De 6 ori, politisti sub acoperire au cumparat de la Mandachi ecstasy, cannabis, psilocine, etc @’’Inculpatul intentiona sa comercializeze  importante cantitati de droguri de risc si/sau droguri de mare risc persoanelor interesate de procurarea de asemenea substante, ce urmau a participa la festivalul de muzica cu specific tehno „AFTERHILLS” si cu care urma sa relationeze profitand si de calitatea de fotograf pe care urma sa o aiba in cadrul respectivului eveniment’’, se arata in rechizitoriul procurorilor DIICOT

Organizatorii Festivalului Afterhills au angajat pe post de fotograf un traficant de droguri in toata regula. Prezentam detalii din dosarul in care in urma cu circa o luna fotograful Afterhills, Alexandru Mandachi a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani suspendare pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc. Astfel, inca de la inceputul rechizitoriului, procurorii DIICOT arata ca Mandachi se aprovizionase cu o cantitate impresionanta de droguri pe care urma sa le vanda in cadrul Festivalului Afterhills care a fost organizat anul trecut in perioada 31.05-3.06. ‘’ In perioada 31.05.2018 – 03.05.2018 in apropiere de „CarreFour Era” a fost organizat  festivalul de muzica si arte „AFTERHILLS”, eveniment la care inculpatul Mandachi Dan Alexandru ar fi urmat sa participe, in calitate de fotograf, in urma intelegerii avute cu organizatorii respectivului eveniment. Cunoscut era faptul ca la evenimentele de acest gen, unde se difuzeaza preponderent muzica cu specific tehno, participa foarte multi tineri care sunt interesati de procurarea si consumul de droguri de risc si in special de droguri de mare risc datorita efectelor pe care le au ca urmare a consumului, respectiv euforie, fericire, senzatia de claritate a mintii, puls crescut, rezistenta la oboseala, efecte care insa sunt urmate de repercusiuni majore asupra sanatatii si asupra organismului consumatorilor, de ordin psihic si fizic. Inculpatul intentiona sa comercializeze  importante cantitati de droguri de risc si/sau droguri de mare risc persoanelor interesate de procurarea de asemenea substante, ce urmau a participa la festivalul de muzica cu specific tehno „AFTERHILLS” si cu care urma sa relationeze profitand si de calitatea de fotograf pe care urma sa o aiba in cadrul respectivului eveniment’’, se arata in rechizitoriul procurorilor DIICOT.

L-au descoperit cu doua luni inainte de festival

Mai departe, procurorii arata ca Mandachi a fost luat in visor de politistii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate – Serviciul Antidrog inca din luna martie 2018, cu doua luni inainte de festival. Politistii aflasera ca vinde cannabis, ectasy, hasis etc. ‘’ Din investigatiile ulterioare efectuate de organele de politie judiciara a rezultat faptul ca inculpatul Mandachi Dan Alexandru comercializa drogurile de risc – cannabis si rezina de cannabis contra sumei de 60-80 lei/gram iar drogurile de mare risc – comprimate ecstasy (MDMA) contra sumei de 50-60 lei/comprimat, precum si faptul ca  utiliza in activitatea infractionala posturile telefonice mobile cu numerele de apelare …. si ca de regula comunica cu persoanele aflate in legatura sa infractionala, dealeri si consumatori de droguri aflati in clientela proprie, prin intermediul diferitor aplicatii de tip chat care asigura un grad ridicat de confidentialitate a datelor transmise, precum Facebook, WhatsAp’’, au mai aratat procurorii.

A vandut droguri politistilor sub acoperire

Deoarece aflasera ca vrea sa vanda droguri in cadrul  Afterhills, politistii au vrut sa dovedeasca faptul ca este traficant inainte de inceperea festivalului. In perioada aprilie – mai 2018, politistii sub acoperire au cumparat de 6 ori droguri de la Mandachi. Totul s-a facut cu mandat de la procuror in baza unor ‘’procese verbale de cumparare autorizata’’. S-a vrut sa se dovedeasca ca Mandachi comercializeaza toate tipurile de droguri pe care le cumparase din tarile din Vestul Europei prin intermediul unor aplicatii si pagini de internet folosite de traficanti.

Era recidivist

In cele din urma, cu cateva zile de inceperea Festivalului pe 25 mai, politistii au efectuat o perchezitie domicilara in apartamentul lui Mandachi si au descoperit cantitati de ecstasy, cannabis, hasis, psilocine (ciuperci halucinogene)etc. De asemenea la domiciliul sau au fost descoperite instrumente de preparat si cantarit droguri etc. Mandachi a fost retinut si dupa aceea arestat. In timpul urmaririi penale s-a stabilit ca Mandachi fusese amendat cu 2.000 lei in baza legii privind combaterea traficului de droguri in 2006 pe cand avea 22 ani. Cand a fost prins avea 34 de ani. Pe data de 17.05.2019 adica la un an dupa ce a fost prins Mandachi a fost condamnat de Tribunalul Iasi la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta nu este definitiva.Dosarul de judeca in apel la Curtea de Apel Iasi. Reamintim ca dupa festival au fost prinsi si doi DJ olandezi care au participat la Afterhills ai aveau asupra lor droguri. Este vorba despre Ryan Marciano care avea asupra sa 1.04 grame de cannabis si Sunnery James avea medicamente si ceva etnobotanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.