DNA Iasi a descoperit o frauda de 100.000 euro la Costuleni

2355
Dumitru Harabagiu
Fostul primar Harabagiu este acuzat de coruptie

@ DNA Iasi a trimis in judecata pe doi dintre fostii primari ai comunei dar si pe fostul viceprimar @ Acestia au falsificat niste contracte  de arenda pentru a obtine unele fonduri europene

Directia Nationala Anticoruptie a emis un comunicat de presa (vezi aici) continand unele precizari in legatura cu decizia de a-i trimite in judecata pe doi dintre fostii primari ai comunei Costuleni, judetul Iasi dar si pe fostul viceprimar precum si un functionar din primarie. Dezvaluirea.ro aratat in editia din 21 iunie 2019 in articolul cu titlul „DNA Iasi a intors pe dos o comuna. N-a scapat nimeni, primar, viceprimar, functionar”, ca DNA Iasi a luat decizia de a-i trimite in judecata pe Dimitrie Nechita (primar al comunei pana in anul 2008) dar si pe Dumitru Harabagiu (primar in perioada 2008-2016), Angelica Ceausu, viceprimar in timpul mandatului lui Harabagiu dar si pe Laurentiu Miron , functionar al primariei, cu atributii legate de  registrul agricol.

Detaliile din dosar oferite de DNA

Potrivit comunicatului DNA, in perioada 2008 – 2010, Laurentiu Miron si Angelica Ceausu au depus cu rea-credinta la Agentia de Plati și Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri europene. ” In demersurile lor, cei doi inculpati mentionati au beneficiat de ajutorul inculpatilor Harabagiu Dumitru și Nechita Dimitrie, persoane care au detinut consecutiv functia de primar al comunei Costuleni și care, pentru a crea aparenta de legalitate privind indeplinirea criteriilor de eligibilitate de catre persoanele respective, „beneficiare” ale fondurilor europene, au incheiat, in mod fictiv, un numar de 13 contracte de arenda, care, ulterior, au fost depuse la APIA”, se arata in comunicatul DNA.

Actionand in aceasta maniera, au fost obtinute pe nedrept fonduri nerambursabile in cuantum total de 464.382 lei. Agentia de Plati și Interventie pentru Agricultura s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 534.453 lei, la care se adauga penalitati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.