Demolarea blocurilor ilegale din Valea Lupului oprita cu 50 de lei

3455
blocuri Achitei, Valea Lupului
blocuri Achitei Valea Lupului

@ Cererea de ”desfiintare a  lucrarilor” a fost facuta chiar de Catalin Ciuta cel care a obtinut in justitie anularea autorizatiei de construire pentru cele trei blocuri ridicate de dezvoltatorul Gheorghe Achitei @ Numai ca judecarea  solicitarii de demolare a ramas in aer deoarece Catalin Ciuta a refuzat sa achite o taxa de timbru de 50 lei @ Asta confirma ceea ce am putut afla ”pe surse” si anume faptul ca cei doi dezvoltatori incearca sa se impace

Cererea de demolare a celor trei blocuri ramase fara autorizatie din Valea Lupului a ramas in aer deoarece in mod curios, Catalin Ciuta cel care a contestat de la inceput intregul proiect a refuzat sa mai achite o taxa de timbru de 50 lei. Asta in conditiile in care si Catalin Ciuta este de asemenea un dezvoltator imobiliar destul de potent in Valea Lupului si prin urmare are de unde sa scoata 50 lei.  Astfel, cererea de demolare facuta de Ciuta a fost inregistrata la Tribunalul Iasi in dosarul nr.3171/99/2018 avand ca obiect „obligare emitere act administrativ decizie desfiintare lucrari”. La primul si de asemenea ultimul termen de judecata din dosar instanta a consemnat urmatoarele: ”Respinge cererea reclamantului Ciuta Catalin privind acordarea ajutorului public judiciar, in sensul scutirii de la plata taxei de timbru, in cuantum de 50 lei”. Prin urmare Ciuta a invocat ca nu are de unde sa faca rost de 50 lei pentru taxa de timbru si a cerut sa fie scutit de la plata acesteia iar cererea i-a fost respinsa. In cazul in care, in final, Ciuta nu va plati taxa de timbru cererea sa va fi anulata. Prin urmare Ciuta nu face decat sa-si tergiverseze propria cerere si asta confirma ceea ce am putut afla pe surse si anume ca intre cei dezvoltatori au loc niste negocieri. Care va fi pretul? Vom reveni.

Autorizatie anulata pentru trei blocuri

Reamintim ca, magistratii Curtii de Apel Iasi au decis in mod definitiv anularea autorizatiei de construire nr. 199 din 24.07.2017 emisa de Primaria comunei Valea Lupului in beneficiul cunoscutului dezvoltator Gheorghe Achitei tocmai in urma unei solicitari facute de Ciuta. Acesta reclamase ca  blocurile lui Achitei nu au cale de acces iar instanta a confirmat acest lucru. Autorizatia de construire a fost anulata prin decizia decizia nr. 505/27 martie a.c. „In cazul de fata, terenul In suprafata de 2854 m.p., inscris In cartea funciara a UAT Valea Lupului nu are cale de acces la drumul public. De altfel, chiar si Primaria comunei Valea  Lupului a depus la dosarul cauzei un raspuns la adresa Tribunalului Iasi nr. 6842 din 08.05.2018 In vederea solutionarii prezentului dosar, din care rezulta In mod clar ca „Primaria Valea Lupului nu are inventariata (deci nu detine In proprietate) cale de acces invecinata cu proprietatile Ciuta Catalin si Achitei  Luminita si Achitei Gheorghe” si ca „Raportat la linia de hotar a proprietatilor reclamantului Ciuta Catalin si paratilor Achitei Luminita si Gheorghe, pe partea de sud – Primaria comunei Valea Lupului nu are inventariata o asemenea cale de acces”, se arata in sentinta judecatoreasca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.