Razbunare la Oteleni? Demis de ANI, primarul a taiat ilegal teii din centru

3661

@ Mai multi cetateni din comuna Oteleni au reclamat faptul ca primarul Mihai Felician Gheraescu a taiat ilegal teii din centrul comunei @ ‘’Nu am aprobat taierea unor tei la Oteleni. Taierea ilegala poate fi contraventie sau infractiune, in functie de situatie’’, a spus Corneliu Parascan, directorul Directiei Silvice @ ‘’O sa suportam consecintele. Nu am stiut ca avem nevoie de autorizatie’’, a spus primarul Gheraescu @ In urma cu cateva zile zile ANI a constatat ca Gheraescu s-a aflat in conflict de interese

Scandal la Oteleni. La numai doua zile dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a notificat ca s-a aflat in conflict de interese deoarece s-a votat singur in functia de viceprimar, actualul primar interimar al comunei Mihai Felician Gheraescu a dispus sa fie taiati fara autorizatie niste copaci din central comunei. Este vorba despre doi tei de peste 50 de ani de pe strada Scolii nr.6 vis a vis de sediul primariei. Teiul este o specie protejata prin Lege iar taierea acestuia este permisa numai in anumite cazuri, extreme de rare si cu autorizatie de la Directia Silvica. ‘’Nu am aprobat taierea unor tei la Oteleni. Taierea ilegala poate fi contraventie sau infractiune, in functie de situatie’’, a spus Corneliu Parascan, directorul Directiei Silvice.

In acest caz va fi sesizata si Garda Forestiera, institutia abilitata sa aplice sanctiuni. Sa nu uitam ca in anul 2013 cand Primaria Iasi a taiat illegal teii de pe bulevardul Stefan cel Mare conducerea municipalitatii s-a ales cu un dosar penal. In plus primaria a fost amendata cu 6.000 lei.

‘’I-a taiat sa se razbune’’

Iulian Ursache unul dintre localnicii din Oteleni a spus insa ca primarul a taiat copacii pentru a se razbuna. Astfel, primarul ar fi vrut sa cumpere locuinta in fata careia se aflau teii taiati ilegal. Pentru ca a fost refuzat, primarul a taiat copacii. In aceasta casa locuieste acum Iulian Ursache. ‘’Doi ani a facut presiuni primarul sa cumpere aceasta casa. Pentru ca a fost refuzat a gasit o cale sa se razbune’’, a spus Iulian Ursache.

Primarul: ‘’N-am stiut’’

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, primarul Mihai Felician Gheraescu a admis ca a taiat copacii fara autorizatie adaugand ca a facut acest lucru pentru modernizarea drumului. ‘’Nu am stiut ca ne trebuie autorizatie. O sa suportam consecintele. I-am taiat pentru ca trebuie sa modernizam zona. O sa facem niste rigole, o sa fie frumos. Este adevarat ca m-am aratat interesat de achizitionarea casei respective dar am vrut sa o cumpar pentru primarie’’, a spus primarul Mihai Gheraescu.

Pierde functia

Reamintim ca pe data de 26 martie ANI a constatat ca Gheraescu s-a aflat in conflict de interese administrative deoarece s-a votat singur in functia de viceprimar. ’In calitate de consilier local (mandatul 2016-2020)  votat adoptarea Hotararii Consiliului Local din 23 iunie 2016 privind alegerea viceprimarului comunei Oteleni, potrivit careia persoana evaluate a fost aleasa in functia de viceprimar, incalcand astfel dispozitiile legale’’, se arata in comunicatul emis de ANI.

In aceasta sitatie potrivit Legi, Gheraescu primeste interdictia de a ocupa o functie de demnitate publica inclusiv cea de primar sau de viceprimar timp de 3 ani. Acesta nu va putea candida anul viitor pentru functia de primar al comunei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.