Profesor, implicat într-un accident rutier în Iaşi! Cadrul didactic a recunoscut totul la audieri! (EXCLUSIV)

1049
Accident
Accident rutier

@ Un profesor a fost implicat într-un accident rutier în Iaşi @ Cadrul didactic a recunoscut totul la audieri @ În urma impactului, Leonard Nicolae Pocovnicu a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia

Un profesor a fost implicat într-un accident rutier în Iaşi! Cadrul didactic a recunoscut totul la audieri. Astfel, recent, în urma impactului, Leonard Nicolae Pocovnicu a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

Sentinţa a fost emisă de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani, însă aceasta poate fi contestată.

Accident
Accident

Profesor, implicat într-un accident rutier în Iaşi!

 

Procesul cadrului didactic a început pe data de 2 martie 2023. Procurorii păşcăneni l-au trimis în judecată pe profesorul de la ISJ Iasi pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

„Pe 22 decembrie 2021, în jurul orei 03:30, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen Golf pe DE 583, în afara localităţii Mirceşti, a acroșat o persoană care se afla într-o parcare de pe marginea carosabilului, în calitate de pieton, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale, iar, după producerea accidentului, a părăsit locul faptei fără să sesizeze şi fără încuviințarea polițiştilor”, au spus oamenii legii.

Ce au mai afirmat anchetatorii ieşeni cu privire la accident

Fiind audiat pe parcursul urmăririi penale în calitate de suspect şi inculpat, profesorul a declarat că recunoaște și regretă fapta ce i-a fost reținută în sarcină. În cauză s-a dispus clasarea cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, întrucât lipsește plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Prezent în faţa instanţei de judecată pe 13 septembrie 2023, profesorul a fost de acord să dea declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptei, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

Oamenii legii au mai relatat că, pee 22 decembrie 2021, la ora 7:45, opoliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la UPU a Spitalului Clinic de Urgență ,,Sf. Spiridon”, din Iaşi, a ajuns victima, care prezenta leziuni la nivelul membrelor inferioare și care declarase că, în timp ce se afla într-o parcare a DE 583, în afara localității Mircești, a fost lovită de către un autoturism.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.