Jandarmii au intrat peste judecătoarea cu probleme psihice. Șefii instanței cer control medical de urgență

52674
jandarmi la Judecatoria Iași
jandarmi la Judecatoria Iași

@ Colegiul de conducere al Judecătoriei Iași a înlocuit-o ieri în sala de judecată pe judecătoarea Iuliana Garabet, desemnând un alt magistrat să se ocupe de dosarele repartizate acesteia @ De asemenea, potrivit unor surse, conducerea instanței a solicitat CSM să dispună efectuarea unui control psihiatric @ Vineri, 26 aprilie, Iuliana Garabet a dat afară din sala de judecată toți avocații și justițiabili, aceștia nu au mai apucat nici măcar să-și ia lucrurile iar judecătoarea a încuiat ușa @ Aceștia și au solicitat intervenția jandarmilor pentru a-și recupera lucrurile

Conducerea Judecătoriei Iași a decis să ia primele măsuri ferme în cazul judecătoarei Iuliana Garabet, cea care a avut în ultima perioadă un comportament irațional în sala de judecată. Astfel, Iuliana Garabet era programată să intre ieri în sala de judecată unde avea de judecat peste 50 de dosare dar conducerea instanței a decis să o înlocuiască. De asemenea, potrivit unor surse Judecătoria Iași va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să dispună efectuarea unui control psihiatric. ‘’S-a luat decizia degrevării doamnei judecător de obligația de a soluționa numărul însemnat de dosare care i-au fost repartizate”‘ a declarat judecătoarea Monica Mihai, purtător de cuvânt al Judecătoriei Iași.

A fost necesară intervenția jandarmilor

Vineri, 26 aprilie s-a consumat un nou episod din seria lungă de decizii iraționale pe care Iuliana Garabet le-a luat în sala de judecată. Iuliana Garabet a dat afară din sala de judecată toți avocații și justițiabili, aceștia nu au mai apucat nici măcar să-și ia lucrurile iar judecătoarea a încuiat ușa. Aceștia și au solicitat intervenția jandarmilor pentru a-și recupera lucrurile. Jandarmii au solicitat sprijinul conducerii instanței și au dezamorsat situația. În aceiași zi, Iuliana Garabet a amânat de asemenea toate dosarele prezentând o motivație delirantă, fără sens. Aceasta a cerut înființarea la Iași a unui parchet care nu există. ‘’Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza, iar, în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor. Anulează cererea”, a precizat judecătoarea.

Dezvăluirea.ro a fost primul ziar din România care a atras atenția asupra comportamentului nefiresc al acestei judecătoarea. Primul articol pe această temă (vezi mai jos) a fost publicat pe 24 aprilie. După publicarea acestui articol CSM a sesizat Inspecția Judiciară.

Comportament halucinant al unei judecătoare din Iași. A amânat toate procesele cu o motivație incredibilă

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul judecătoarei care a amânat cu o jumătate de an peste 40 de procese!

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.