Comportament halucinant al unei judecătoare din Iași. A amânat toate procesele cu o motivație incredibilă

7086
Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

@ În data de 15 aprilie a.c. judecătoarea Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași a amânat câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista ședinței invocând un motiv pe care nici măcar colegii magistrați nu-l pot descifra @ ‘’Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare’’, a decis judecătoarea Iuliana Garabet

Nu o singură dată, judecătoarea Iuliana Garabet de la secția civilă a Judecătorie Iași a intrat în sala de judecată și a început ședința cu următoarele cuvinte: ‘’Azi nu judec nimic’’. Și se ținea de cuvânt. Avocații și justițiabilii, cetățenii, unii veniți de la țară, din comunele de lângă Iași, au plecat acasă cu coada între picioare. Pe data, de 15 aprilie a.c, Iuliana Garabet iarăși nu a avut chef de muncă. Iuliana Garabet a amânat din nou toate cele 44 de dosare dar acum a oferit și un motiv pe care însă nu-l poate descifra nimeni. Am asistat la ‘’procese’’.  Grefiera își făcea datoria dar de fiecare dată după ce erau strigate părțile, judecătoarea Iuliana Garabet, decidea să amâne rostind aceleași fraze cu un înțeles ascuns, greu de descifrat chiar și pentru colegii săi magistrați. ‘’Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare şi acordă termen de judecată la data de 30.09.2024, ora 09,00, pentru când se citează părţile cu menţiunea de a formula precizări cu privire la actele invocate, sub sancţiunea anulării cererii, prin raportare la art. 12 Cod de procedura civila’’, a motivat judecătoarea Iuliana Garabet (vezi aici).

Adică, cum ar spune Ion Iliescu din motiv de ‘’meandrele concretului’’ sau cum spune un personaj dintr-un clip celebru pe Youtube, ‘’s-a constatat o extorsiune al unui degajament într-o apă’’, în loc să spună că s-a spart un burlan. La fel, în loc să spună simplu ‘’amână cauza pentru a oferi posibilitatea părților să…’’, așa cum procedează ceilalți judecători, Iuliana Garabet a oferit această frază halucinantă, ale căror sensuri ascunse numai ea le știe. Chiar și așa, toate cele 44 de dosare erau de amânat, nici unul nu era de judecat? Mai trebuie precizat că aceasta nu a fost singura ședință în care Garabet a amânat dosarele fără un motiv întemeiat. Mai mult decât atât nici una dintre părți nu a solicitat vreodată amânarea. În plus nici una dintre părțile din dosare nu a cerut termen pentru pregătirea apărării, toate amânările s-au făcut prin decizia acesteia nu la solicitarea justițiabililor.

Ce spune conducerea Judecătoriei

Având în vedere această situație evident anormală a rugat conducerea Judecătoriei Iași să ne spună dacă i se pare firesc comportamentul colegii lor. Ni s-a răspuns cu câteva fraze, prevederi legale privind independența judecătorului. Am rugat totuși să ni se ofere o interpretare a motivului de amânare. Purtătorul de cuvânt, de asemenea magistrat a încercat să o apere elegant pe colega ei. Totuși, în încercarea noastră de a oferi o explicație simplă și accesibilă pentru publicul larg, putem prezenta o interpretare generală a motivului de amânare invocat de doamna Garabet: În esență, doamna judecător a invocat principii legale și norme internaționale care vizează asigurarea transparenței și drepturilor fundamentale ale părților implicate în procesul judiciar, care ar putea include nevoia de a acorda suficient timp părților pentru a se pregăti adecvat și pentru a formula precizări în legătură cu aspectele relevante ale dosarului în cauză’’, ne-a transmis Judecătoria Iași.

Evident, pentru că bănuim un comportament deviant am întrebat dacă se cunoaște când a fost supusă ultima dată unui examen psihologic. Ni s-a spus că a fost evaluată din punct de vedere psihic atunci când a fost admisă în magistratură (în urmă cu mai bine de zece ani). În ultimii ani Iuliana Garabat a activat la instanțele din județele Vaslui, Suceava și Iași.

Judecătoare din Iași internată de Poliție cu forța la Socola. Și-a terorizat vecinii în miez de noapte

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.