„Am aflat la DNA ca sunt probleme”. Marturie soc a primarului din Pascani in fata judecatorilor

4307

„Am aflat la DNA ca sunt probleme”. Marturie soc a primarului din Pascani in fata judecatorilor

@ „Eu am aflat cand am fost audiat la DNA ca sunt probleme in legatura cu aceasta autorizatie de construire”, a spus astazi in fata judecatorilor, Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani @ Dumitru Pantazi a fost audiat in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu deoarece ar fi semnat ilegal o autorizatie de construire in favoarea SC Perla Neagra SRL

Astazi dimineata, Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, a fost audiat pentru prima data de judecatori in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA Iasi deoarece e eliberat ilegal o autorizatie de construire in favoarea SC Perla Neagra SRL. Cu aceasta ocazie Pantazi a facut o serie de declaratii uimitoare. Astfel, una din acuzatiile DNA se refera la faptul ca autorizatie emisa in favoarea SC Perla Neagra SRL care intentiona sa construiasca un chiosc pe o suprafata de teren concesionata de la primarie a fost eliberata fara sa fi obtinut in prealabil acordul vecinilor, conform procedurilor. „Eu am aflat la DNA ca sunt probleme in legatura cu aceasta autorizatie de construire, cu documentatia respectiva. La DNA mi s-a spus ca nu a fost obtinut acordul vecinilor. Pe mine nu m-a anuntat nimeni de la primarie ca documentatia este incompleta”, a spus Dumitru Pantazi.

Ulterior, raspunzand unei intrebari adresate de de avocatul Ionel Nechita care il apara pe secretarul Mircea Zuzan, Dumitru Pantazi ca responsabilitatea privind corectitudinea documentatiei care a stat la baza emiterii autorizatiei de construire apartine exclusiv compartimentului de urbamism din primarie. „Analiza o face aparatul de specialitate din primarie. Daca a constatat nereguli in documentatie, compartimentul de specialitate din primarie trebuia sa o inapoieze solicitantului sa o completeze sau dupa caz sau o modifice”, a adaugat Pantazi.

Tot in urma unei intrebari adresate de avocatul Ionel Nechita, primarul Pantazi, a adaugat ca era de asemenea obligatia serviciului din primarie care se ocupa de disciplina in constructie si a Politiei Locale sa verifice daca in acest caz au fost respectate procedurile. Cu toate acestea, Pantazi a recunoscut faptul ca s-a deplasat impreuna cu patronul Perla Neagra SRL, Emilian Oneata pana la locul in care trebuia amplasat chioscul adaugand ca a dispus sa se faca curatenie in zona inaninte ca respectivul intreprinzator sa demareze „investitia”. Cu toate acestea, Pantazi a spus ca el personal nu a fost de acord cu construirea respectivului chiosc.

Acuzatiile DNA

Reamintim ca in acest dosar au fost trimisi in judecata primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi, Elena Serghiuta-inspector de urbanism, secretatul Mircea Zuzan, Emilian Oneata-administrator SC Perla Neagra SRL, Vasile Bodnar-administrator SC Fab Casa Noua SRL dar si cele doua societati comerciale ca persoane juridice. Potrivit procurorilor terenul pe care urma sa fie construit chioscul 15 mp, a fost concesionat de primarie in anul 2011 in urma unei licitatii adjudecate de SC Perla Neagra SRL. Ulterior, Oneata a depus o documentatie de autorizatie pentru o constructie demontabile sustinand ca are la dispozitie 36 mp.

Dupa cum s-a mai precizat reprezentantii primariei sunt acuzati ca au emis autorizatia de construire fara ca Oneata sa fi obtinut in prealabil acordul vecinilor. Reprezentantii primariei sunt acuzati ca au emis autorizatie de construire desi cunoasteau aceste nereguli inclusiv faptul ca suprafata ocupata era mult mai mare. De asemenea procurorii mai arata ca desi documentatia SC Perla Neagra SRL a fost depusa pe data de 26 iunie 2014 aceasta figureaza ca fiind inregstrata la data de 11.02.2013.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.