Pensionar invalid umilit in ultimul hal de presedintele PSD Iasi

3656

@ Bordeanu Constantin este un pensionar invalid care a fost mutilat intr-un accident rutier produs din vina unui sofer care a lucrat la societatea patronata acum de presedintele PSD Iasi, Maricel Popa @ Desi judecatorii au dispus ca firma lui Maricel Popa sa-i achite lui Bordeanu, 2.274 lei in fiecare luna, firma in cauza Moldoforest SA nu respecta decizia @ „La un moment dat, domnul Popa a spus sa nu mai vin la el sa-i cer banii ci sa ma duc la cersit”, a spus Bordeanu, pentru Dezvaluirea.ro @ „Eu nu ma ocup de adminstrarea firmei, din cate stiu eu a fost numit un administrator judiciar”, a raspuns Maricel Popa

In guvernarea social-democrata, adica intr-o guvernare care pretinde ca se ingrijeste de cei aflati in nevoie, un pensionar de 78 de ani, locotenent-colonel in rezerva al Armatei Romane este umilit chiar de Maricel Popa, presedinte al PSD Iasi. Ramas fara un picior in urma unui accident rutier produs din vina unui sofer care a lucrat la Moldoforest SA (companie preluata de grupul de firme controlat de Maricel Popa), Bordeanu se roaga acum de liderul PSD si de oamenii sai sa-i achite compensatiile financiare stabilite prin sentinta judecatoreasca. Mai exact, conform sentinelor judecatoresti Bordeanu trebuie sa primeasca lunar de la Moldoforest suma de 1.884 lei cu titlu de prestatie periodica si 390 lei salariul pentru personalul casnic. Pensionarul a primit o perioda de timp banii respectivi insa dupa preluarea firmei de catre Maricel Popa (in anul 2002) situatia lui Bordeanu s-a inrautatit si mai mult si asta deoarece Moldoforest nu i-a mai achitat banii la timp. De aceea, avand sentintele judecatoresti de partea sa, si din cauza faptului ca firma acumulase catre el o datorie de circa 90.000, Bordeanu a solicitat la Tribunalul Iasi intrarea in insolventa a SC Moldoforest SA, cerere aprobata de judecatori la data de 6.11.2012.

„M-a trimis la cersit”

Numai ca nici dupa intrarea in insolventa a companiei nu si-a primit banii. Asta conditiile in care conform planului de reorganizare trebuie platite datoriile catre toti creditorii. „Desi firma a intrat in insolventa in urma unei cereri depuse de mine nu mi-am primit banii nici cei care mi-i datorau cand s-a aprobat intrarea in insolventa nici sumele lunare acumulate in aceasta perioada din 2012 si pana in prezent. Ei acum au sa-mi dea aproape 1 miliard lei vechi cat era debitul la intrarea in insolventa plus vreo 600 milioane acumulate in aceasta perioada de insolventa. Acum, administratorul judiciar nici macar nu mai are bunul simt sa ma mai cheme la adunarile creditorilor. Daca l-as vedea pe Popa l-as scuipa intre ochi. Cand conducea el Moldoforest si nu era presedinte de Consiliu Judetean, ca acum, m-a trimis la cersit. Mi-a recomandat cu tupeu sa-mi folosesc infirmitatile pentru a castiga bani pe strada”, a declarat ieri pentru Dezvaluirea.ro, Constantin Bordeanu.

Popa: „Nu ma ocup eu de firma”

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Maricel Popa a replicat ca nu se mai ocupa de administrarea firmelor sale. „Eu nu ma mai ocup de firme. De unde sa-i dau eu bani daca nu ma ocup de firma? Din cate stiu eu este un administrator judicar. Domnul Bordeanu trebuie sa se adreseze administratorului judiciar”, a spus Maricel Popa.
S-a putut observa mai sus ca pensionarul nu si-a luat banii nici cand Maricel Popa „se ocupa de firma”, Bordeanu fiind nevoit sa introduca cerere de intrarea in insolventa. Sa precizam ca in momentul intrarii in insolventa datoriile Moldoforest au fost de circa 1 milio de euro o parte fiind platite in cadrul programului de reorganizare. De altfel, in ultimul raport depus la Tribunalul Sindic administratorul judiciar a propus prelungirea perioadei de implementare a programului de reorganizare admitand in acelasi timp ca firma nu si-a achitat datoriile catre Constantin Bordeanu. „Creditorul Bordeanu Constantin s-a adresat administratorului judiciar cu o cerere prin care solicita sa se constate ca nu s-au efectuat in integralitate platile lunare datorate sub titulatura de prestatii periodice conform sentinței civile nr.5166/23.04.2008 a Judecatoriei Iasi, modificata în parte prin Decizia civila nr.251/8.02.2010 a Tribunalului Iasi. Conform hotararilor judecatorsti, dl. Bordeanu Constantin este îndreptatit la plata lunară a sumei de 1.884 lei lunar cu titlu de prestatie periodica si 390 lei lunar cu titlul de prestatie periodica –salariul pentru personalul casnic. Din verificarile efectuate a rezultat ca au fost efectuate plați catre acest creditor incepând cu data deschiderii procedurii in cuantum de 71.416 lei, s-au inregistrat intarzieri la plata lunara, rezultând un debit de 65.024 lei”, se arata in raportul de activitate publicat de adminisratorul judiciar al Moldoforest, publicat pe 26.03.2018.

Sot si sotie mutilati in accident

Povestea destinului tragic al familiei Bordeanu începe pe data de 1 martie 1982, într-o zi în care ningea puternic, iar vizibilitatea era extrem de redusă. Soții Elena și Constantin Bordeanu se întorceau la Iasi cu un autoturism Dacia, pe soseaua Iasi – Voinesti. La un moment dat au tras pe dreapta, deoarece facusera pana. Intai s-a dat jos Constantin Bordeanu, care a montat cricul. Acesta s-a afundat insa in zapada si pamant. Sotia sa s-a dat jos sa-l ajute, moment in care în dreptul lor a ajuns un utilaj al fostei Intreprinderi Forestiere de Exploatare si Transport (IFET în prezent Moldoforest SA) si un autobuz. Cele doua vehicule au trecut unul pe langa celalalt, iar cel care conducea utilajul forestier (un scraper – utilaj folosit la taierea și transportul bustenilor) a luat mult dreapta de volan si a acrosat autovehiculul Dacia și pe cei doi soti. Scraperul era dotat cu lame pentru deszăpezire. In urma accidentului, lui Constantin Bordeianu i-a fost amputat un picior, iar Elenei Bordeanu i-a fost amputata mana dreapta in zona incheieturii si piciorul în zona gambei. Soferul vinovat a fost condamnat la inchisoare, iar IFET, acum Moldoforest, a fost obligata sa le achite pe tot restul vietii compensatii financiare lunare constand în salariul lunar pe care ar fi putut să-l obtină daca s-ar fi aflat în continuare in campul muncii. De asemenea, firma a mai fost obligată să achite lunar contravaloarea salariului unei persoane care ar fi trebuit sa-i ajute pe cei doi la menajul casnic. Intre timp Elena Bordeanu a decedat.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.