Ilegalitati la achizitia spitalului de 13 milioane euro. Actul de control e gata

1433
montaj Maricel Popa locatie spital modular
montaj Maricel Popa locatie spital modular

@ Camera de Conturi a finalizat verificarile la procedura de achizitie a spitalului modular pentru pacientii Covid investitie de 13,2 milioane euro suportata de Consiliul Judetean Iasi si Consiliul Judetean Neamt @ S-au descoperit cel putin 3 abateri de la legislatia in vigoare  motiv pentru care cei care s-au ocupat au si fost amendati @ Achizitia a fost facuta prin Euronest, asociatie al carei presedinte este Maricel Popa, presedintele CJ Iasi @ Desi achizitia a fost demarata in aprilie, spitalul nu este montat si mai mult decat atat marele doctor inginer Maricel Popa toarna abia acum dupa 3 luni platforma pentru montarea containerelor in conditiile in care pana acum voia sa le puna pe pamant

In timp ce spitalele Covid sunt pline pana la refuz si se discuta deja ca o parte din pavilioanele Spitalului Sfantul Spiridon sa fie alocate luptei cu pandemia, la aproape patru luni de la demararea procedurilor de achizitie, spitalul mobil de 13,2 milioane euro este format din niste containere inactive care zac in bataia soarelui la Letcani. Asta in conditiile in care pana acum s-au scurs peste 3 termene de livrare si montare. Curtea de Conturi a verificat intreaga procedura de achizitie si cum era si de asteptat au fost  gasite nereguli. Din informatiile pe care le detinem raportul a fost finalizat iar decizia finala privind valorificarea concluziilor apartine conducerii centrale a Curtii de Conturi. Au fost situatii in care sefii Curtii de Conturi au decis inclusiv sa formuleze plangeri penale. In ceea ce priveste modul in care va fi valorificat raportul privind achizitia acestui spital mobil. Cert este ca au fost descoperite nereguli si s-au aplicat trei sanctiuni contraventionale de 5.000 lei fiecare pentru nerespectarea legislatiei privind achizitiile publice.

”Doctorul inginer” Maricel Popa abia acum toarna fundatia

 

 

Amenajarea unei platorme betonate pe care trebuie amplasate aceste module este primul lucru pe care trebuia sa-l faca Consiliul Judetean, in luna aprilie la Letcani cand a demarat procedurile de achizitie. Ori, in conditiile in care  Maricel Popa pretinde ca este doctor inginer, acesta trebuia sa stie ca modulele trebuiau amplasate  pe o fundatie, o platorma. Dupa cum se poate vedea din fotografiile realizate astazi de Dezvaluirea.ro, abia in aceste zile este turnata aceasta platforma betonata. Asta in timp ce containerele zac in soare. De asemenea publicam o fotografie realizate in urma cu doua saptamani in care se poate vedea ca Popa si oamenii sai au  incercat sa monteze panourile pe pamant, mai exact pe un strat de pietris turnat in curtea Transagropolis la Letcani acolo unde urmeaza sa fie montata  unitatea modulara. Au renuntat dar urmele au ramas. In concluzie, acum dupa 4 luni de la izbucnirea pandemiei, cand spitalele sunt  pline pacientii asteapta  sa toarne Popa platforma pentru un spital de 13,2 milioane euro cumparat in urma unei proceduri pline de nereguli. Vom reveni.

incercare montare spital pe pamant

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.