Nichita fostul primar al Iasului merge la inchisoare. Sentinta majorata la 5 ani

1516
Gheorghe Nichita
Gheorghe Nichita

@ Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul DNA si l-a condamnat pe Gheorghe Nichita la o pedeapsa de 5 ani cu executare in conditiile in care la Tribunal fusese condamnat la 4 ani de inchisoare

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au majorat astazi pedeapsa primita de Gheorghe Nichita in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA deoarece a luat mita de la afaceristul Tiberiu Urdareanu si UTI Grup. Cu alte cuvinte, Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul DNA si l-a condamnat pe Gheorghe Nichita la o pedeapsa de 5 ani cu executare in conditiile in care la Tribunal fusese condamnat la 4 ani de inchisoare. ”S-a dat un an in plus „ca la barbut”. Se justifica solutia doar daca ar fi fost data de prima instanta insa in fata Curtii de Apel probatoriul incuviintat si administrat a fost doar in favoarea apararii. In atare conditii, noi, avocatii am facut doar butaforie… asta Da justitie independenta!”, a spus  Ionel Nechita avocatul fostului primar.

Este vorba despre dosarul in care Nichita este acuzat de DNA ca ar fi primit mita, 10 la suta dintr-un contract de aproape 70 miliarde lei vechi de semaforizare a orasului si montare soft de fluidizare a traficului. Contractul a fost adjudecat de UTI Grup firma lui Tiberiu Urdareanu. Mita ar fi fost incasata prin intermediul SC Information Business Consulting SRL (IBC) patronata de  Iulius Gabriel Mardarasevici, cumatrul lui Nichita. In noiembrie 2017, dupa cum am precizat fostul primar a fost condamnat, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Mardarasevici care a recunoscut faptele a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Reamintim ca Nichita a mai fost trimis in judecata de DNA intr-un alt dosar in care este acuzat de abuz in serviciu si asta deoarece a dispus Politiei Locale sa-I urmareasca amanta pe Adina Samson. Acest dosar se judeca la Tribunalul Iasi.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here