Primul caz de sclavie in Iasi. „Stapanul” luat pe sus de mascatii Politiei

6899

@ Un barbat si o femeie au fost tinuti in sclavie pentru a munci la o ferma de langa Iasi in comuna Ciurea @ „Stapanul” se numeste Dan Ciobotariu in varsta de 53 de ani si a fost retinut de procurori iar judecatorii au decis ca acesta sa fie arestat la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile

Caz revoltator de sclavie langa municipiul Iasi  in comuna Ciurea. Dan Ciobotariu in varsta de 53 de ani  a fost retinut de politisti pentru ca a obligat o femeie si un  barbat sa munceasca la ferma sa din satul din Dumbrava. Cei doi, Mihai Bordei si Mihaela Ionela Guzga nu erau lasati sa plece acasa si erau tinuti fortat de Ciobotariu sa munceasca pentru el la ferma sa compusa din sute de animale, oi si bovine. „Din investigatiile efectuate pana în prezent, s-a constatat faptul ca, în anii 2015 și 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un barbat, de 53 ani, ar fi supus la munca, prin constrangere fizica şi morala, un barbat și o femeie, iar prin amenintari și acte de violenta i-ar fi obligat sa ramana la ferma sa pentru a munci împotriva voinţei lor”, se arata intr-un comunicat emis de Politia ieseana.

La data de 3 decembrie a.c., politiștii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Iași, au efectuat perchezitii la domiciliul lui Ciobotariu acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de supunere la munca forţata sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violenţe. Pe 3 decembrie a.c. Ciobotariu a fost retinut de  procuror care a si cerut arestarea sa preventiva. Judecatorii au decis insa ca acesta sa fie arestat la domiciliu pentru o perioada de  30 de zile. Barbatul si femeia tinuti in sclavie au fost eliberati.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.