Suspiciuni de frauda la spitalul de 13 milioane euro. Popa a blocat portile, doi ministri nu au putut intra

2493
Costel Alexe si Nelu Tataru
Costel Alexe si Nelu Tataru

@ Doi ministri ai cabinetului condus de Ludovic Orban, Nelu Tataru, ministrul Sanatatii si Costel Alexe, ministrul  Mediului nu au putut intra astazi in curtea Transagropolis de la Letcani pentru a vedea care este stadiul montarii spitalului modular anti-Covid de 13,2 milioane euro cumparat de Consiliul Judetean Iasi @ Costel Alexe a spus raspicat ca legat de achizitia acestui spital sunt suspiciuni de frauda in conditiile in care pana acum au fost 4 termene de finalizare care nu au fost respectate @ Costel Alexe a adaugat ca a fost sesizata si Curtea de Conturi sa faca verificarile de rigoare @ „Cred ca la Iasi avem una din cele mai mari fraude pe care a dat-o PSD-ul in vremea pandemiei. Consiliul Judetean Iasi a alocat 10 milioane euro cu alte 3,2 milioane euro de la Consiliul Judetean Neamt pentru un spital din care avem numai niste containere care isi asteapta muncitorii”, a spus Costel Alexe

Ce are de ascuns Maricel Popa? Au trecut aproape 4 luni de cand consilierii judeteni au votat a achizitionarea spitalului modular anti-Covid de la Letcani si desi aceasta unitate medicala costa 13,2 milioane euro pana acum nu au sosit la Iasi decat 20 de containere dintr-un total de  100.  Mai mult decat atat pana acum s-au scurs mai multe  termene de finalizare care au fost amanate fara nici o explicatie coerenta. Astazi, ministrul Sanatatii Nelu Tataru si ministrul Mediului Costel Alexe nu au putut intra in curtea Transagropolis la Letcani acolo unde urmeaza sa fie instalat spitalul modular. Gardianul primise ordin de la Consiliul Judetean, condus de Maricel Popa sa inchida portile. Acum, dupa 4 luni de la demararea achizitiei acestui spital in curtea de la Letcani pot fi vazute vreo 20 de containere si niste pietris. Containerele de 13,2 milioane euro ar urma sa fie amplasate pe pietris si nu pe o platforma betonata asa cum ar fi normal. „Pe 3 aprilie consilierii liberali din cadrul Consiliului Judetean Iasi au votat construirea acestui spital modular de campanie impotriva Covid. Astazi suntem la al 4 lea si ne indreptam spre al 5 lea termen de instalare si functionare a acestui spital. Dupa cum vedeti nu ne-au dat voie sa intram sa vedem cum arata acest spital dar cum dupa cum bine observati si prin gard deocamdata nu putem vorbi de un spital Covid, nici macar de un centru de triaj care sa spunem ca poate sa aiba aiba vreo functiune. Avem in acest moment cred ca cea mai mare farsa, cea mai mare minciuna din istoria medicala a Iasului din ultimii 30 de ani si evident este cel mai bun exemplu de incompetenta, suspiciune de frauda de rea-vointa si lipsa de viziune”, a spus Costel Alexe care a adaugat ca a fost sesizata si Curtea de Conturi pentru a verifica aceasta afacere.

„Cea mai mare frauda a PSD in vremea pandemiei”

Ministrul Mediului a adaugat ca in alte judete spitalele modulare sunt instalate de mult iar la Iasi au ajuns aboa 20 de containere din 100. „Avem astazi spitale de campanie Covid la Bucuresti, la Arad, la Targu Mures, Constanta se construieste si la Bacau si la Magurele iar la Iasi aceasta grava lipsa de competenta ne face sa avem pe foarte multi bani doar 20 de containere din cele 100.

 

„Cred ca la Iasi avem una din cele mai mari fraude pe care a dat-o PSD-ul in vremea pandemiei. Consiliul Judetean Iasi a alocat 10 milioane euro cu alte 3,2 milioane euro de la Consiliul Judetean Neamt pentru un spital din care avem numai niste containere care isi asteapta muncitorii. In acest moment avem si la Bucuresti 3 sau 4 spitale de campanie Covid care au costat in jur de 2 milioane de euro cu aproape aceleasi functionalitati si numar de 4 ca la Iasi. Suma de 13,2 milioane euro a fost luata de la drumuri si de la alte capitole si directionati catre un spital care nu se mai instaleaza”, a adaugat Costel Alexe.

Ministrul Sanatatii tinut la poarta unui spital

 Tataru si, Costel Alexe la poarta spitalului inchisa
Nelu Tataru si Costel Alexe la poarta spitalului inchisa

Si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru s-a aratat indignat de  faptul ca nu a putut intra in curtea asa-zisului spital de la Letcani. „Ma uit peste gard si nu prea vad nimic. Venind ieri pe drum m-am intrebat ce inseamna containerele astea. Pandemia ne-a aratat dincolo de suferinta si un joc politic care s-a acutizat in ultimele 3-4 saptamani. In managementul crizei Covid a aparut ceva nou, fiecare sef de autoritate locala sau judeteana a simtit nevoia sa aiba propria jucarie politica un aparat PSR, un aparat de plasmafereza sau un spital modular”, a spus Nelu Tataru. Ministrul Sanatatii a adaugat ca Maricel Popa a gresit pana si procedura prin care a solicitat autorizare pentru functionarea acestui spital. „Ce n-a inteles presedintele Consiliului Judetean Iasi este  ca atunci cand vrei sa construiesti un spital modular acesta trebuie sa fie o sectie exterioara a altui spital. Consiliul Judetean Iasi ne-a trimis noua o adresa ca vrea sa faca un spital. Nu este vorba despre un nou spital ci despre o sectie exterioara a altui spital care are o noua structura, organigrama etc”, a  adaugat Nelu Tataru.

Ce spune Maricel Popa

Maricel Popa

Inainte de venirea celor doi ministri la Letcani si Maricel Popa a organizat o conferinta de presa la sediul CJ Iasi in care a spus inca o data ca spitalul ”e pe venite” si ca 20 de TIR-uri cu module ar fi pe drum.  „Am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește livrarea modulelor și a echipamentelor medicale. Au sosit în această săptămână o parte a containerelor din secțiunea care formează partea de terapie intensivă și echipamentele medicale de radiologie. Astăzi,  PNL Iaşi convoacă, fără să întrebe pe nimeni de la CJ sau de la Euronest, o conferinţă de presă în incinta parcului unde va fi instalat spitalul. Domnilor, acolo nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani.  Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic”, a spus Maricel Popa.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.