Cimitirul din Harlau a luat foc din cauza gunoaielor abandonate de un primar incompetent

1940
incendiu cimitir Harlau
incendiu cimitir Harlau

@  In cursul zilei de ieri pompierii ieseni au fost nevoiti sa intervina pentru a stinge un incendiu care a cuprins cimitirul din Harlau @ Au ars vegetatia uscata si gunoaiele abandonate @ De mai bine de o saptamana locuitorii din Harlau ii atrag atentia pe retelele de socializare primarului Radu Curca sa stranga gunoaiele din cimitir

Cimitirul din Harlau a fost cuprins ieri de un incendiu care ar fi putut degenera intr-o catastrofa daca nu ar fi intervenit la timp pompierii ieseni. Focul a izbucnit dupa ce persoane necunoscute au facut un foc iar dupa aceea flacarile au cuprins vegetatia uscata si gunoaiele abandonate in cimitir de luni de zile. „În data de 04.08.2020, ora 15:53, Secția de Pompieri Târgu Frumos – Punctul de lucru Hârlău a intervenit în orașul Hârlău, strada Eternitate, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 2.000 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, se arata intr-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Orasul a fost la un pas de catastrofa in conditiile in care de mai bine de o saptamana, locuitorii orasului Harlau ii atrag atentia primarului Radu Curca, pe retelele de socializare sa salubrizeze cimitirul.

 

De exemplu, utilizatorul de Facebook, Corbici Sifra a postat pe data de 25 iulie a.c pe grupul de Facebook ”Locuitori ai orasului Harlau” o serie de poze cu gunoaiele din cimitir exprimandu-si indignarea fata de intreaga situatie. „Buna seara oameni buni ! Aceste fotografii sunt făcute astăzi in cimitirul ortodox din Hirlau ! Va puteți imagina asemenea mizerie , adevărat focar de infecție ! Ma doare sufletul ! Cred ca fiecare din noi avem pe cineva drag inmormintat in acest cimitir ! Asta este respectul pentru cei care nu mai sunt ? Știu este greu de luptat cu incompetenta și nepăsarea celor care ar trebui sa facă ceva și nu fac ! Haideți sa încerc sa facem noi ceva pentru memoria celor care odihnesc in acest cimitir ! Nici nu știu ce sa mai spun ! Sunt foarte necăjită și revoltata de toată mizeria care domnește in tot orașul nu numai in cimitir ! Va doresc o seara buna și multă sănătate si sa dea Dumnezeu sa se facă ceva!”, se arata in postarea femeii.

Atasam la acest articol si o parte din pozele postate de
Corbici Sifra.

 

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.