Iasul bataia de joc a Guvernului Orban. Suceava lui Flutur ne-a suflat banii si autostrada

7035

@ La rectificarea bugetara aprobata vineri 20 decembrie a.c de Guvernul Orban comunele din judetul Iasi au primit suma totala de 10.384.000 lei in timp ce Suceava care are mult mai putin locuitori a primit 13.344.000 lei  @ Mai mult, Guvernul Orban a revenit l strategia populista si abuziva de impartire  a banilor, cea mai mare parte din mica suma distribuita Iasului fiind alocata primarilor PNL @ Dezvaluirea.ro prezinta in fotocopie extrasele din Hotararea de Guvern care dovedesc cele aratata mai sus @ Flutur anunta demararea procedurilor pentru A7 Suceava – Ploiesti iar deputatul PSD Vasile Cate a aratat ca in bugetul pentru 2020 nu sunt prevazute si fonduri pentru A8-Iasi-Targu Mures @  Odata cu preluarea guvernarii de PNL, Gheorghe Flutur reintra in rolul de baron al Moldovei @ In perioada Guvernarii PSD, seful local Maricel Popa era dominat de  Ionel Arsene iar acum in perioada guvernarii liberale Costel Alexe este strivit de influenta lui Gheorghe Flutur

 

 

Iasul a intrat in epoca unor lideri politici mediocri care il mentin in subdezvoltare. Daca in perioada guvernarii PSD, seful local Maricel Popa era dominat  de Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt si astfel judetul aflat la SUD „papa” cele mai multe din fondurile alocate regiunii, acum in guvernarea liberala „liderul” nostru local  Costel Alexe este strivit de influnta lui Gheorghe Flutur. Deja apar unele discutii potrivit carora bugetul din 2020 nu va cuprinde fonduri pentru autostrada Iasi-Targu Mures iar Gheorghe Flutur  a anuntat in urma cu cateva zile cateva zile ca au fost demarate procedurile pentru construirea autostrazii A7 – Siret-Suceva-Siret care ocoleste intreaga zona metropolitana Iasi. Deputatul PSD de Iasi, Vasile Catea a atras atentia zilele trecute ca Guvernul Orban nu a prevazut in bugetul pe 2020 fonduri si pentru A8 Iasi-Targu Mures. In plus, dupa cum am aratat si mai sus, la rectificarea bugetara operata de Guvernul Orban, prin HG nr.971/2019, vineri 20 decembrie 2019,  comunele din judetul Suceava au primit mai multe fonduri decat cele din judetul Iasi. Asta in conditiile in care in judetul Suceava sunt mai putini locuitori iar Costel Alexe este membru al Guvernului Orban pe functia de ministru al Mediului si a votat aceasta Hotarare de Guvern.

Liberalii revin la impartirea discretionara a fondurilor

Astfel, dupa cum se poate vedea si in fotocopiile din  Hotararea de Guvern, atasate acestui articol comunele din judetul Suceava au primit 13.344.000 lei  in timp ce comunele din judetul Iasi au  primit doar 10.384.000 lei.  Mai mult decat atat se poate vedea ca liberalii au revenit la maniera discretionara de impartire a resurselor bugetara si asta deoarece comunele conduse de primari PNL au primit toate mult mai multe fonduri decat cele conduse de pesedisti in conditiile in care acestia din urma sunt de doua ori mai multi. Sa mai reamintim ca la ultimele rectificari de buget operate de Guvernul Dancila (vezi aici) au primit fonduri in egala masura si cei de la PSD dar si cei de la PNL. Ba mai mult, s-a ajuns atunci in situatia in care  primari PNL obtineau mai multi bani decat cei de la PSD care erau cu partidul la guvernare. Iata de exemplu, acum comuna Aroneanu condusa de penelistul Benone Moruzi care vrea sa mutam Aeroportul pentru ca el a dat  autorizatii pentru case in capatul pistei, a primit 583.000 lei iar comuna Ciohorani condusa de  Ticu Simion, membru PSD a primit in bataie de joc 8.000 lei, cu  5 miliarde lei vechi mai putin. Mai mult, desi Orban declara anterior ca nu vrea sa mai vada pe lista primarii care au beneficiat deja de fonduri, comuna Miroslava condusa de penelistul Dan Nita primeste din nou 945.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.