Cazul Tesloianu: cine sunt medicii de la Spiridon cercetați pentru luare de mită

8811
Dan Tesloianu si asistentul Marius Filipciuc
Dan Tesloianu si asistentul Marius Filipciuc

@ Potrivit Parchetului General, în dosarul în care medicul Dan Tesloianu este acuzat de abuz în serviciu mai sunt cercetați și alți doctori aceștia fiind suspecți de săvârșirea infracțiunii de luare de mită @ Aceștia sunt medici rezidenți sau care abia au scăpat de rezidențiat @ Unul dintre medicii cercetați, Silviu Eghet nu mai poate profesa cel puțin 60 de zile

Ceilalți medici cercetați în dosarul doctorului Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași sunt tineri rezidenți sau care abia au scăpat de rezidențiat. Potrivit procurorilor deja unuia dintre tinerii medici cercetați i s-a interzis să mai practice cel puțin 60 de zile. Tinerii medici sunt acuzați de luare de mită. ‘’ Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală a PÎCCJ au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cinci persoane fizice, având calitatea de medici la un spital din municipiul Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 din Codul penal, precum și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alte patru persoane fizice, având calitatea de pacienți ai unui spital din municipiul Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 din Codul penal. În situația de fapt reținută de procurori se consemnează că cei cinci suspecți medici, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu materializate prin acordarea de consultații de specialitate unor pacienți, au primit diverse sume de bani, cu titlu de mită, pentru activitățile prestate.  În ceea ce îi privește pe cei patru suspecți pacienți, s-a reținut că aceștia au oferit medicilor diverse sume de bani cu titlul de mită pentru serviciile primite’’, se arata în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Unul dintre medici nu mai poate profesa

Potrivit unor surse printre medicii cercetați se numără tinerii cardiologi Eduard Popescu, Ovidiu Mitu, Silviu Eghet și Ana Haba. De asemenea mai este vehiculat numele unui asistent de la clinica de cardiologie intervențională și anume Marius Filipciuc. În cazul lui Silviu Eghet s-a luat deja măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. ‘’ Față de unul dintre suspecții medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligația de a nu mai exercita profesia de medic’’, se mai arata în comunicatul Parchetului. Reamintim ca medicul Tesloianu a fost arestat preventiv si este acuzat că ‘’în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul’’.

Minunea de Crăciun la Spiridon. Două inimi salvate de 8 medici tineri

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.