Investiție de 30 milioane de euro in Iași. Cuza va avea cel mai mare complex sportiv studențesc

580
Complex Sportiv Cuza
Complex Sportiv Cuza

@ Consiliul de Administrație din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” a aprobat zilele trecute studiul de fezabilitate pentru construirea complexului sportiv de pe strada Sărărie @ Baza sportivă, va fi construită pe o suprafață de  5.810 metri pătrați va avea un bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională etc

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, urmează să pună bazele celui mai mare complex sportiv studențesc din țară. Astfel, Consiliul de Administrație din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” a aprobat zilele trecute studiul de fezabilitate pentru complexul ce urmează să fie construit in municipiul Iași pe strada Sărărie nr.200. „Sperăm ca proiectare să fie adjudecată cat mai repede și să fie realizată și să dăm drumul la execuție. Vom ști exact valoarea investiției după proiectare. Am estimate ca investiția va ajunge la circa 30 milioane euro. Sperăm că între timp sa găsim și sursa de finanțare. De anul trecut baza sportivă este trecută pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea integrală de la bugetul de stat”, a declarat prof.  universitar dr. Tudorel Toader, rectorul Universității” Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

Va avea bazin de înot la dimensiuni olimpice

Baza sportivă urmeaza sa fie construconstruită pe o suprafață de  5.810 metri pătrați, o suprafață desfășurată de  9.594 metri pătrați, cu o înălțime de 21 de metri care va dispune de un bazin de înot la dimensiuni olimpice, o sală de sport multifuncțională ,o sala de forță și bineînțeles o parcare. Investiția de aproximativ 30 milioane de euro se dorește a fi o adevărată baza modernă pentru desfășurarea activităților sportive. Sala de sport multifuncțională este prevăzută pentru desfășurarea atât a activităților sportive individuale cât și de echipa ( handbal, baschet, badminton). De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces.  Biroul Executiv al Consiliului de Administrație din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au avut o ședință în data de 17 mai 2022 , unde  a fost avizat studiul de fezabilitate pentru construirea celui mai mare complex sportiv studențesc din țară.  Firma de arhitectura a predat studiul de fezabilitate care sta la baza proiectului. Universitatea” Alexandru Ioan Cuza”din Iași în scurt timp vor scoate la licitație publică proiectul.

Casa Universitarilor va fi modernizata. Iata cum va arata. Galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.