Consilierul judetean Fotea zboara din functie pentru ca a facut afaceri cu Primaria Harlau

1326
Constantin Fotea
Constantin Fotea

@ Consilierul Judetean Constantin Fotea a fost gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate @ Asta deoarece, in perioada in care era consilier local la Harlau firma sotiei lui Fotea a facut afaceri cu o societate a primariei si cu liceul din oras @ Potrivit Legii persoanele gasite in incompatibilitate nu mai pot ocupa o functie de demnitate publica cel putin 3 ani

Proaspat ales consilier judetean din partea PNL, Constantin Fotea risca sa piarda deja mandatul deoarece a fost gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate (vezi aici). Asta deoarece in perioada in care era consilier local la Harlau, firma patronata de sotia lui Constantin Fotea, SC Valcom SRL. ‘’În perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat iar soția sa deține funcția de administrator și calitatea de asociat, a efectuat achiziții directe cu o societate comercială înființată de Consiliul Local, precum și cu Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău, și a emis 8 facturi în valoare totală de 15.935,72 lei’’, se arata in comunicatul emis de ANI.
Astfel, potrivit unor surse firma familiei Fotea a furnizat echipamente de schimb pentru o serie de utilaje de taiat si prelucrare catre Ecosalubris Harlau firma din subordinea Consiliului Local si catre Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău. Potrivit Legii persoanele persoanele gasite in incompatibilitate nu mai pot ocupa o functie publica sau o demnitate publica cel putin 3 ani. Asta inseamna ca Fotea risca sa piarda statutul de statutul de consilier judetean. Insa, Fotea poate ataca decizia in justiei iar in acest caz interdictia se aplica numai cand sentinta ramane definitiva.
Constantin MAZILU

w

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.