Șeful PSD Iași anchetat penal pentru ca a angajat o repetentă pe un post de studii superioare

3563
Lacramioara Ursu si Maricel Popa
Lacramioara Ursu si Maricel Popa

@ Dosarul penal are numărul 1104/P/2021 si a fost inregistrat la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iași @ Maricel Popa a angajat-o pe Lăcrămioara Ursu pe un post de consilier personal al presedintelui Consiliului Județean Iași in conditiile in care pentru aceasta functie erau necesare studii superioare @ Lacramioara Ursu a rămas repetentă în clasa a 11 a la Colegiul Tehnic ”Ioan C. Stefanescu” din municipiul Iasi cand a fost angajata pe post de consilier @ Dezvaluirea.ro a fost primul ziar care a dezvaluit ilegalitatile din spatele angajarii Lacramioarei Ursu

In dosarul penal 1104/P/2021, politistii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iași cerceteaza conditiile in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi , Maricel Popa a angajat-o pe un post de consilier personal, pe Lăcramioara Ursu. Ancheta a demarat dupa ce in articolul cu titlul „Popa a pus pe lista de consilieri judeteni o repetentă cu 11 clase in locul unui profesor universitar„, Dezvaluirea.ro a aratat ca Lăcrămioara Ursu a ramas repetenta in anul 2020, in clasa a 11 a Colegiului Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” din municipiul Iași. Ori, Maricel Popa a angajat-o pe Lăcramioara Ursu, in conditiile in care pentru postul pe care a fost angajata erau necesare studii superioare. Pentru a finaliza investigatia, Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Iasi a trimis o adresa catre Consiliul Judetean Iasi prin care solicita copii dupa „toate Hotărârile Consiliului Județean referitoare la modificarea organigramei statelor de funcții ale aparatului propriu al președintelui Consiliului Județean Iași pentru perioada 2016-2020″, dar si dupa statul de functii, fisa postului si contractul de munca al Lacramioarei Ursu.

In articolele anterioare postate pe marginea acestui subiect am aratat ca Lacramioara Ursu s-a inscris in anul scolar 2018-2019 in clasa a X a seral la  Colegiul Tehnic ”Ioan C. Stefanescu” pe baza unei foi matricole din anul scolar 1989-1990. La varsta de 15 ani Lacramioara Ursu a absolvit clasa a 9 a la Liceul Industrial Dimitrie Cantemir, specializarea ”mecanic” dupa care a renuntat la scoala. Sa mai reamintim ca in prezent Lacramioara Ursu este consilier judetean, fiind promovata pe un loc eligibil pe listele PSD Iasi tot de Maricel Popa.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.