Vecinii care contestă blocul lui Niculiță merg până în pânzele albe. Vor sa desființeze toate actele

7486
blocul de pe strada Moldovei si Daniel Niculita
blocul de pe strada Moldovei si Daniel Niculita

@ Ieșenii care contestă blocul ridicat de dezvoltatorul Daniel Niculiță pe strada Moldovei au obtinut anularea autorizației de construire dar nu se lasă @ Acestia vor ca judecatorii să anuleze si Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza eliberării autorizației de construire @ „Meciul” s-a reluat la Tribunal la instanță care a dispus anularea autorizației @ Asta deoarece în urmă cu exact un an, Curtea de Apel a admis atat recursul iesenilor care contesta blocul solicitand Tribunalului să analizeze daca nu cumva trebuie anulat si PUZ dar si recursul lui Daniel Niculita care a invocat faptul că soluția anulării autorizației este nelegală deoarece construirea blocului nu a provocat un prejudiciu real reclamanților

În procesul în care ieșenii care locuiesc pe strada Moldovei doresc desființarea blocului ridicat de dezvoltatorul Daniel Niculiță, Tribunalul a solicitat municipalității sa trimită întreaga documentație care a stat la baza autorizarii imobilului. Este vorba despre câteva volume groase cu sute de documente. Asta deoarece judecătorii Tribunalului au primit misiunea de a analiza daca trebuie anulat și Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza eliberării autorizației de construire pentru blocul de pe strada Moldovei nr.30. Să reamintim ca pe data de 28.10.2020, Tribunalul a admis solicitarea ieșenilor reclamanți și anume Mihai Leca (decedat între timp) și continuat de moștenitorii acestuia Andreea Natali Rugină, Astrid Isabella  Elges, Magdalena Leca dar și de Magdalena Leca și a anulat autorizația de construire. Asta deoarece studiul de însorire conținea data false. Dosarul a ajuns apoi la Curtea de Apel Iași deoarece ieșenii contestatori doresc și anularea Planului Urbanistic Zonal. Pe data de 16 iunie 2021, Curtea de Apel Iași a admis recursul iesenilor care contesta proiectul solicitand Tribunalului să analizeze daca nu cumva trebuie anulat si PUZ. ”Consideră (iesenii reclamanți-n.r) că studiul de însorire viciat nu a stat doar la baza emiterii autorizației de construire nr. 1150/4.11.2015 ci si la baza adoptării HCL nr.355/29.10.2014 privind aprobarea PUZ aferent strazii Moldovei nr.30, criticata in cauza pendinte prin invocarea excepției de nelegalitate in considerarea faptului ca studiul de însorire trateaza aspecte practice si tehnice care țin de legalitatea actelor administrative emise in baza acestuia astfel că este necesar ca instanța de fond sa continue rationamentul logico-juridic enuntat in considerentele expuse in hotarârea recurată urmand a constata că exceptia de nelegalitate a HCL nr.355/2014 este întemeiată”, se arata în hotărârea Curții de Apel.

A fost admis si recursul  lui Niculiță

Pe de alta parte aceiasi judecatori de la Curtea de Apel Iași au admis si recursul lui Niculită si au dispus ca Tribunalul in rejudecare sa ia in calcul si argumentele sale. ”Referindu-se la soluția de anularea autorizației de construire intimatul recurent a arătat că în concluziile expertului judiciar s-a reținut că imobilul autorizat nu umbrește într-o mai mare măsură decat privește Legea, imobilul reclamanților. În recursul său, Niculiță a mai arătat că ”în lipsa unei vătămări reale” a reclamanților solutia anulării autorizației de construire este nelegală. Un nou termen de judecata în acest proces va avea loc peste o săptămână pe data de 29 iunie.  În articolul inserat mai jos gasiti motivele care au stat la baza anulării autorizației de construire.

Constantin MAZILU

Dezvoltatorul Niculiță și-a ridicat blocul în baza unui document măsluit. Autorizația a fost anulată

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.