Jefuit pe fata de Posta Romana. Plic desfacut, banii si actele au disparut

2594

@ Ieseanul pagubit  va depune plangere penala @ Un plic cu acte si bani trimis de un iesean la Bucuresti a ajuns la destinatie complet gol @ Plicul a fost trimis la Bucuresti prin Serviciul Prioripost de Uniunea Armenilor din Romania filiala Iasi si continea acte contabile si suma de 500 de dolari

Posta Romana te lasa complet fara acte si bani si dupa aceea te trimite la plimbare fara sa-ti dea vreo speranta ca vei mai recupera vreodata ceva. Astfel, in urma cu cateva zile, mai exact pe data de 21.10.2019 medicul Zare Nazaryan, vicepresedinte al Uniunii Armenilor din Romania a trimis la Bucuresti un plic cu documente si bani. Zare Nazaryan este coordonatorul filialei din Iasi a Uniunii Armenilor si a trimis la sediul central din Bucuresti niste acte contabile, deconturi rezultate in urma unei deplasari in Armenia. In plus, in urma acestei deplasari a facut o economie de 500 de dolari iar banii trebuiau returnati la sediul central  din Bucuresti impreuna cu deconturile din Armenia. Pentru a trimite actele si banii a apelat in data de 21.10.2019 la Serviciul Prioripost de la Posta Romana, de la Agentia de langa Casa Cartii din Iasi. Banii si actele au fost puse intr-un plic cu destinatia Bucuresti, b-dul Carol I, nr. 43 adica sediul central al Uniunii Armenilor din Romania. „Pe data de 23 octombrie m-au sunat colegii de la Uniunea Armenilor din Romania si mi-au ca au primit de la mine un plic gol. Nu mi-a venit sa cred. Am contactat reprezentantii Postei si am solicitat sa faca tot ce se poate pentru a recupera continutul plicului atat documentele cat si banii. Nu au rezolvat nimic. Sunt hotarat sa formulez plangere penala. Aici vorbim de violarea corespondentei si de furt”, a spus Zare Nazaryan.

Prezentam factura si chitanta care dovedesc ca Zare Nazaryan a platit pentru a trimite plicul la Bucuresti prin Serviciul Prioripost. De asemenea prezentam si documentul care arata traseul plicului de la Iasi la Bucuresti.

Ce spune Posta Romana

Contactati de jurnalistii Dezvaluirea.ro, reprezentantii  Companiei Nationala de Posta au oferit un raspuns din care reiese ca vor doar sa scape basma curata fara nici o speranta ca vor face eforturi pentru aflarea adevarului si repararea pagubelor produse Uniunii Armenilor. „Va informam ca este interzisa trimiterea de bani prin intermediul scrisorilor postale. Daca domnul Zare Nazaryan ar fi declarat oficiantei ca în plic exista bani, i-ar fi fost refuzata preluarea acestuia si ar fi fost îndrumat sa foloseasca serviciile dedicate transferului de bani”, ne-a transmis Posta Romana.

Mai departe reprezentantii Postei sustin ca daca plicul a ajuns sigilat la destinatie si a fost preluat fara obiectii de destinatar atunci nu mai au ce face. Asta in conditiile in care se stie ca exista tehnici suficiente pentru a deschide un plic cu corespondenta si a-l sigila la loc fara a fi lasate urme vizibile.  ”Pentru a  deschide o cercetare asupra aspectului sesizat de client, in speta, disparitia unor documente din plic, ii sugeram sa faca o reclamatie la departamentul Suport Clienti. Dupa finalizarea acesteia, daca se dovedeste ca responsabilitatea disparitiei continutului plicului este a companiei, clientul va primi despagubiri. Daca plicul a fost predat inchis, intact, fara urme de rupere sau dezlipire iar destinatarul l-a preluat fara sa sesizeze vreo neregula, atunci este, de asemenea, responsabilitatea clientului”, a mai transmis Posta Romana.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.