Mafia Padurii executata crunt ieri: 100 de ani de inchisoare

22432

@ Magistratii Judecatoriei Iasi au pronuntat aseara sentinta in cel de-al doilea dosar care a vizat Mafia Lemnului din judetul Iasi @ Este vorba despre indivizi care au taiat ilegal zeci de hectare de padure in zona Tibana-Tibanesti- Madarjac @ In acest dosar  procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au trimis in judecata 27 de inculpati si toti au fost condamnati aseara de judecatori @ Cei mai multi s-au ales  cu ani  grei de puscarie si numai cativa au primit pedepse cu suspendare @ Prezentam mai jos lista pedepselor primite de cei care au  desfrisat padurile cu precizarea ca impreuna au adunat  peste 100 ani de inchisoare

Mafia Padurii din judetul Iasi a primit aseara  peste 100 de ani de  inchisoare. Astfel, a fost pronuntata sentinta in  cel de-al doilea dosar (vezi aici) care a  vizat mafia taierilor ilegale de padure. Ambele dosare au fost instrumentate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si se refera la defrisarea a zeci de hectare de padure din judetul Iasi din zona Tibana – Tibanesti- Madarjac (in special in localitatea Vadu Vejii) in perioada 2011-2016.  Primul dosar a fost finalizat cu sentinta pronuntata de Curtea de Apel Iasi la data de 31.10.2019 (vezi aici). Sa mai precizam ca o buna parte din  cei care au  primit pedepse aseara au fost trimisi in  judecata in ambele dosare astfel incat au devenit recidivisti. In total au fost trimisi in  judecata  27 de  inculpati. Din cei 27 de indivizi 15 au fost trimisi in  judecata in ambele dosare. Astfel, cei 15 au fost trimisi in judecata pentru defrisari in perioada 2011 – 2013 si cu toate acestea nu s-au cumintit si au continuat taierile ilegale si in perioada 2013 – 2016. „Capii” afacerii precum Constantin Vezeteu, fratii Perju si Florea figureaza in ambele dosare. De aceea, din cei 27, cei mai multi s-au ales aseara cu ani grei de inchisoare cu executare. Doar  cativa, au scapat cu pedepse cu suspendare. De asemenea, toti cei 27 au fost obligati de judecatori sa plateasca statului roman pentru ce  au defrisat din proprietatea publica suma de 2.365.975 lei bani care trebuie incasati  de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Printre cei pagubiti de Mafia Padurii se mai numara si zeci de cetateni din comuna Butea, care detineau padure la Tibana si care a fost taiata ilegal. Interesant este ca o mica parte din locuitorii din Butea nu s-au constituit parte civila ceea ce intareste suspiciunea ca padurea proprietate privata a fost taiata si cu acordul lor. Sa mai precizam ca sentinta Judecatoriei  nu este definitiva.

Prezentam lista sentintelor cu precizarea ca pedepsele primite  de acestia in ambele dosare au fost contopite iar in lista figureaza doar pedeapsa finala rezultata.

Constantin Vezeteu – 5 ani si 7 luni cu executare

Mihai Livadaru – 3 ani si 2 luni cu executare

Costel Florea Gheorghita – 6 ani si 3 luni cu executare

Marian Florea – 6 ani cu executare

Dan Gheorghe Florea – 4 ani si 10 luni cu executare

Constantin Marius Petrea – 3 ani si 3 luni cu executare

Razvan Florin Petrea – 3 ani si 3 luni cuexecutare

Bogdan Vasile Perju – 3 ani si 3 luni

Robert Constantin Perju – 4 ani si 7 luni

Marius Ionut Perju – 4 ani si 7 luni

Neculai Andrei Tudorache – 3 ani si 3 luni cu executare

Viorel Guta – 4 ani si 7 luni

Vasile Guta – 5 ani si 10 luni

Nicu Florea – 4 ani cu executare

Ioan Onofrei – 3 ani cu suspendare

Ioan Opariuc – 3 ani cu suspendare

Costica Cioaba – 3 ani cu suspendare

Neculai Vasilica Glodeanu – 4 ani si 11 luni cu executare

Vasile Slabu – 3 ani si 3 luni

Mihail Stroe – 4 ani si 7 luni

Valerica Tudurache – 2 ani si 8 luni cu suspendare

Georgian Daniel Pascaru – 2 ani si 8 luni cu suspendare

Costel Tudoarche – 2 ani si 8 luni cu suspendare

Constantin Andrei Tudurache – 2 ani si 8 luni cu suspendare

Benoni Tudorache – 2 ani si 8 luni cu suspendare

Dan Puiu – 4 ani si 7 luni

Constantin Ferariu  – 7 luni cu amanare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.