Mihai Chirica a contestat controlul judiciar! Judecătorii ieşeni vor decide ce se va întâmpla în continuare

435
Mihai Chirica si Daniel Atasiei
Mihai Chirica si Daniel Atasiei

@ Recent, procurorii DIICOT și ofițerii de poliție ai BCCO au descins la Primăria Iași pentru a ridica acte și a duce la audieri zeci de funcţionari într-un mega-dosar privind Mafia Imobiliară @ Dosarul vizează modul în care s-au eliberat autorizații și au fost edificate clădiri pentru mai mulți dezvoltatori din municipiul Iași @ Atunci, au fost duși la audieri, printre alții, primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, Cristina Oțeleanu, șefa Oficiului juridic etc.

DIICOT Iași a deschis un dosar privind Mafia Imobiliară. Astfel, zilele trecute, Primăria Iași a fost pur și simplu înconjurată de zeci de polițiști de la SAS şi BCCO.

Nimeni nu putea ieși, nimeni nu putea intra fără acordul procurorilor. În urma descinderilor şi a audierilor, primarul Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Mihai Chirica a contestat controlul judiciar!

Numai că primarul Iaşului Mihai Chirica a contestat această măsură luată de procurorii DIICOT. Acum, urmează ca magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi să decidă pe 21 decembrie 2022 ce se va întâmpla în continuare cu Chirica.

„Dosarul vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism”, au arătat anchetatorii DIICOT Iaşi.

Zeci de funcţionari publici din Iaşi, duşi la audieri

Oamenii legii au adăugat că sunt efectuate cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

La sediul DIICOT Iaşi au fost duse, în vederea audierii, 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. A fost vorba, printre alții, de primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, Cristina Oțeleanu, șefa Oficiului juridic, Alexandru Mustiață, arhitect-șef etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.