Bani buni dintr-o tranzacție imobiliară ciudată, la Iaşi! Cât de mare a fost paguba! (EXCLUSIV)

2693
bani lei
bani lei

@ Un individ a făcut bani buni dintr-o tranzacție imobiliară ciudată, la Iaşi @ Totuşi, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Constantin Ursu, pentru prescripţia răspunderii penale în cazul său @ Ieşeanul fusese trimis în judecată sub acuzaţia de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor

Un individ a făcut bani buni dintr-o tranzacție imobiliară ciudată, desfăşurată în judeţul Iaşi. Însă magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Constantin Ursu, pentru prescripţia răspunderii penale în cazul său.

„Instanţa încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Constantin Ursu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor. Respinge ca fiind neîntemeiată acţiunea promovată de către partea civilă C.H.”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Constantin Ursu ar fi făcut bani buni dintr-o tranzacție imobiliară ciudată, desfăşurată la Iaşi

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Constantin Ursu a început pe data de 16 decembrie 2020. Întreg scandalul în care este implicat Constantin Ursu a ieșit la iveală în urmă cu mai bine de 5 ani. Conform anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, ieșeanul ar fi vândut în mod ilegal un teren.

„În cauză s-a reținut că, pe 4 august 2014, inculpatul a perfectat contractul de vânzare al unui imobil din municipiul Iași, deși avea calitatea de debitor. El luase la cunoștință de această calitate pe data de 1 august 2014, într-un dosar de executare silită. Scopul inculpatului a fost acela de a-și diminua patrimoniul în defavoarea persoanei vătămate C.H.”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acestora, pe baza unei sentințe civile, s-a constatat nulitatea absolută a unui contract de vânzare-cumpărare a unui teren, încheiat între persoana vătămată și el.

„Inculpatul a fost obligat să-i restituie părții vătămate contravaloarea acestuia. Pe 19 iunie 2014, persoana vătămată C.H. a formulat o cerere de executare silită împotriva debitorului inculpat. Pe 1 august 2014, inculpatul a aflat de executarea silită pornită împotriva lui, prezentându-se în jurul dimineții la sediul executorului judecătoresc și solicitând, totodată, o copie a hotărârii judecătorești pe baza căreia se declanșase executarea silită”, au adăugat procurorii.

Ce au mai spus anchetatorii despre ieșeanul care a făcut tranzacții imobiliare

Anchetatorii au spus că au fost sesizați cu privire la efectuarea unor tranzacții imobiliare suspecte, în Iași.

„În cursul zilei de 1 august 2014, în jurul orei 9:30, un reprezentant al Biroului Executorului Judecătoresc s-a prezentat la Judecătoria Iași. Acolo, acestuia i-a fost înmânată o copie a încheierii de încuviințare a executării silite. Cu respectiva copie, reprezentantul Biroului Executorului Judecătoresc a mers la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pentru a solicita notarea în cartea funciară a executării silite începute împotriva inculpatului. Însă, cu 24 de minute înainte de înscrierea în cartea funciară a demarării executării silite, la cererea unui notar, cartea funciară cu privire la cel mai important bun din patrimoniul inculpatului (un imobil situat în municipiul Iași) fusese blocată, prin solicitarea unui extras”, au subliniat anchetatorii.

Conform acestora, pe 4 august 2014, Constantin Ursu și soția lui au vândut imobilul din municipiul Iași.

„În acest mod, inculpatul a urmărit ca persoana vătămată să nu își poată îndestula creanța, rămânând, aparent, fără niciun bun important în patrimoniu. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, au încheiat oamenii legii.

În cursul urmăririi penale, persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cauză cu sumele de 94.300 de euro şi 12.130 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.