Don Corleone al Mafiei Defrișărilor condamnat definitiv la închisoare. Dosarul celui mai mare jaf din pădure la final

12211
Constantin-Vezeteu
Constantin-Vezeteu

@ După 6 ani de procese și zeci de termene de judecată Curtea de Apel Iași a pronunțat sentința definitivă în dosarul privind cel mai mare savârșit în pădurile din județul Iași @ Este vorba de dosarul privind modul în care au fost rase ilegal de pe fața pamântului zeci de hectare de pădure din localitatea Vadu Vejei, suprafețe aflate în proprietatea statului dar și din fondul silvic privat @ Liderii acestui jaf organizat au fost condamnați la inchisoare cu executare @ Un număr de 26 bărbați din Țibana și comunele din jur au fost trimiși în judecată în acest dosar @ ‘’Capo din tutti capi’’, adica Constantin Vezeteu, șeful rețelei ilegale care a defrișat pădurea a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 3 luni de închisoare

Sentință definitivă în ‘’dosarul Mafia Defrișărilor’’. Astfel, după 6 ani de proces și zeci de termene de judecată Curtea de Apel Iași i-a trimis după gratii pe capii ‘’organizației’’. În acest dosar au fost trimiși în judecată pentru că au defrișat ilegal zeci de hectare de pădure, din localitatea Vadu Vejei, un număr de 26 bărbați din Țibana și comunele limitrofe dupa printre care Costel Florea Gheorghiță, Dan Gheorghe Florea, Marian Florea, Neculai Vasilică Glodeanu, Vasile Guță, Viorel Guță, Mihai Livadaru, Georgian Daniel Pascaru, Marius Ionuț Perju, Robert Constantin Perju, Marius Constantin Petrea, Florin Răzvan Petrea, Dan Puiu, Vasile Slabu, Mihail Stroe, Costel Tudorache, Neculai Andrei Tudorache, Constantin Andrei Tudurache, Constantin Vezeteu, Ioan Opariuc și Costică Cioabă. Capii ‘’organizației’’ au fost condamnați la închisoare cu executare dupa cum urmeaza (vezi și aici). Astfel, Constantin Vezeteu, considerat a fi capul rețelei a fost condamnat la 5 ani și 3 luni de închisoare, Costel Florea Gheorghiță – 4 ani 10 luni și 10 zile,  Marian Florea- 4 ani, 7 luni și 10 zile, Vasile Guță – 4 ani și 9 luni de închisoare, Neculai Glodeanu – 3 ani de inchisoare. În același timp judecatorii au admis în parte și apelurile inculpaților constatând că o parte din infracțiuni s-au prescris. ‘’Pretinzand ca este proprietarul si paznicul suprafetei de 22,43 ha padure privata, desi nu detine nici un document autentic de proprietate si nici o autorizatie de exploatare, inculpatul taie si vinde material lemnos din aceasta padure in mod constant. S-a aratat ca, profitand de sezonul rece si de faptul ca in zona comunelor Tibana – Tibanesti nu sunt organizate targuri in care sa se comercializeze material lemnos, inculpatul a anuntat oamenii din aceste zone, fie direct, fie prin intermediari, ca are lemne de vanzare, fiind de notorietate in comunitatea locala faptul ca Vezeteu Constantin vinde lemne direct din padure, astfel incat persoanele din comunele Tibana si Tibanesti i se adresează în mod direct sau prin intermediari”, se arata în rechizitoriul procurorilor.

În rest, Curtea de Apel a păstrat sentința pronunțată de Judecatoria Iași în acest dosar. Pedepsele stabilite de Judecatorie pot fi vazute în articolul repostat mai jos. De asemenea, toți inculpații au fost condamnați să achie statului și celorlați proprietari de pădure despăgubiri civile de circa 500.000 euro.

Mafia Padurii executata crunt ieri: 100 de ani de inchisoare

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.