Primarul comunei Ciurea a primit diploma de excelență pentru sprijinul acordat Educației

1245
Catalin Lupu-premiat de Inspectoratul Scolar Judetean
Catalin Lupu-premiat de Inspectoratul Scolar Judetean

@ Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea  a fost distins recent cu o diploma de excelență pentru parteneriatul constant cu școala ieșeană și susținerea necondiționată a calității în Educație

diploma primar Ciurea
diploma primar Ciurea

 Diplomă de excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean pentru Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, edilului fiindu-i răsplătite astfel, eforturile constante pe care le face pentru a extinde și moderniza infrastrastructura de Educație a comunei pe care o păstorește. Pe diploma primită de Cătălin Lupu este menționat ‘’parteneriatul constant cu  școala ieșeană, și susținerea necondiționată a educației, în paradigma modernității, a responsabilității și a perfomanței’’ în semn de recunoaștere și prețuire din partea Inspectoratului Școlar Județean. Recunoașterea de care se bucură edilul din Ciurea nu este suprinzătoare având în vedere că, de când a preluat conducerea comunei, Catalin Lupu a avut o preocupare permanenta pentru a moderniza clădirile unitaților de învățământ și a  înființa noi obiective de Educație în localitățile în care acestea nu existau, referindu-ne la atât la școli cât și la creșe și grădinițe. ‘’La Ciurea se întâlnește cea mai mare deschidere a administrației locale către tânăra generație. De exemplu avem 500 locuri la grădinițe’’, ne-a mărturisit Cătălin Lupu.

 Investiții masive în școli și grădinițe

 După cum am precizat mai sus, în ultimii ani primarul comunei Ciurea   a pus bazele  mai multor proiecte de modernizare a unităților de învățământ din comună. Dintre acestea, le amintim pe cele demarate și finalizate în ultima perioadă. Astfel, printr-un proiect finanțat de Programul Național de Dezvoltare Locală cu o valoarea totală a investiției de 4.003.083 lei a fost construită o creșă și o grădinița cu program prelungit în satul Dumbrava. De asemenea reabilitarea  și modernizarea școlii gimnaziale din acest sat a fost  realizat printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală cu o valoarea totală a investiției de 627.159,19 lei.  Pentru satul Lunca Cetățuii a fost demarat un proiect pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit,  valoarea totală fiind estimată la 510.000 euro. În acest sat din comună a fost reabilitată și modernizată școala gimnaziala.  Lucrările derulate  au inclus extinderea clădirii, construirea unui grup sanitar în interiorul școlii și a centralei termice electrice. Sursa de finanțare a fost Programul Național de Dezvoltare Locală, totalul costurilor ajungând la 318.771,39 lei. Cu ajutorul unor fonduri europene alocate prin Programul Operațional Regional în localitatea Lunca Cetățuii, a fost construita o sală de sport , laboratoare didactice și un cabinet medical școlar în cadrul unui proiect european cu o valoare de 5.227.961 lei. Astfel, comuna Ciurea este printre puținele unități administrative din  județ care a amenajat un complex educațional. Mai departe, pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din satul Piciorul Lupului, lucrările estimate au fost în valoare de  866.026,80 lei și finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Construcția unei școli și a unei  grădinițe cu program prelungit în satul Curături, unde a fost ridicată o clădire nouă dotată cu săli de clase moderne , grup sanitar în interior și centrală termică a fost posibila cu ajutorul unei finanțări obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală unde în valoare totală de  829.026 lei. În satul Slobozia a fost construită o școală cu sursa de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar valoarea proiectului a fost de 1.180.535 lei. Deoarece în localitatea Hlincea nu exista o școală, primarul Cătălin Lupu a demarat un proiect pentru construirea unei clădiri noi care la parter să găzduiască o grădiniță, iar la etaj o școală cu clase primare. Valoarea totală a proiectului  ridicându-se la 2.805.423,39 lei cu sursa de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Fonduri și pentru infrastructura IT din Educație

Pentru facilitare accesului la procesul de învățământ în mediul on-line comuna Ciurea a reușit să achiziționeze prin fonduri europene 1361 tablete, 115 laptopuri, 61 camere web si 10 table interactive pentru organizarea si desfasurarea cursurilor . Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate cu o valoarea totală de 2,691,547.70 lei. Pentru satul Lunca Cetățuii a fost demarat un proiect pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit,  valoarea totală fiind estimată la 510.000 euro. Cu o capacitate de cca 200 de copii. Gradinița va fi situată langă creșa „Sf. Maria” din Lunca Cetățuii. Exemplele pot continua. Primarul Cătălin Lupu ne-a declarat că nu înceta sa investească fondurile comunei pentru educația tinerilor din Ciurea.

Investiții de milioane de euro la Ciurea. Prima comună care va avea un Complex Educational

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.