Afacerist condamnat in dosarul ’’Minore pentru VIP-uri’’ eliberat după doi ani. Are de executat 7 ani de pușcărie

2613
Dorin Cohal
Dorin Cohal

@ Curtea de Apel Iași a decis zilele trecute eliberarea pentru o perioadă de 6 luni a lui Dorin Cohal, afaceristul condamnat la o pedeapsă 7 ani de închisoare in dosarul ’’Minore pentru VIP-uri’’ @ Judecătorii au decis eliberarea temporară a lui Cohal deoarece este foarte bolnav

Unul dintre afaceriștii ieșeni condamnați in mai 2018 in dosarul supranumit ‘’Sex cu minore’’ sau  ‘’Minore pentru VIP-uri’’ a fost eliberat pentru o perioadă de 6 luni de Curtea de Apel Iași. Dorin Cohal are de executat o pedeapsă de 7 ani de detenție dar magistrații Curții de Apel Iași au decis sa-i întrerupă pedeapsa pentru 6 luni deoarece Dorin Cohal este foarte bolnav (vezi aici). Dorin Cohal suferă de paralizie iar la ultimele termene de judecata care au avut loc in 2018 s-a prezentat la instanță, în scaun cu rotile. ‘’În motivarea cererii, petentul a arătat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de dispozițiile legale invocate, deoarece este încadrat în gradul de handicap sever, permanent și nereversibil, cu asistent personal, conform certificatului de încadrare în grad de handicap nr. 7252/21.10.2018 eliberat de Consiliul Județean Iași și este diagnosticat, conform scrisorilor medicale, cu paraplegie, tetraplegie, tetrapareză ataxică severă, diabet zaharat tip II, echilibrat prin dietă, ganglionopatie senzitivă severă autoimună, fiind dependent de fotoliul rulant și asistent personal pentru deplasări’’, se arata în cererea depusă la instanță de avocații lui Cohal.

Reamintim ca in acest dosar au mai fost condamnați Nicusor Cosuta, patronul Pizzeriei Nico a primit pedeapsa cea mai grea de 11 ani de inchisoare afaceristul Dorin Cohal a fost condamnat dupa cum am mai spus la 7 ani de închisoare, Cornel Hitruc patronul restaurantului familial s-a ales cu 4 ani de inchisoare iar Ionel Daniel Onofriciuc, patronul Dan Mixt SRL a fost achitat in conditiile in care initial la Tribunal fusese condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Citește și ‘’Patronul Restaurantului Familial sub sechestrul minorelor pe care le-a abuzat în pat’’.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.