Video! Șef al Poliției de Frontieră din Iași reținut de procurorii DNA: 24 de vameși și polițiști urmăriți penal

1492
politist de frontiera la DNA
politist de frontiera la DNA

@ Procurorii DNA Iași i-au reținut pe Cristian Mancaș, șef al Poliției de Frontieră Sculeni dar și pe polițiștii Gabriel Alexandru Bertea, Iulian Teofil Baciu @ Aceștia sunt acuzați de luare de mită @ În acest dosar sunt urmăriți penal un număr de 24 de polițiști de frontieră și vameși

În urma descinderilor realizate în cursul zilei de astăzi de procurorii DNA Iași au fost reținuți Cristian Mancaș, șef al Poliției de Frontieră Sculeni dar polițiștii de frontieră Gabriel Alexandru Bertea și Iulian Teofil Baciu cei trei fiind acuzați de luare și dare de mită. Aceștia luau mită de la persoanele din Republica Moldova care tranzitau mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Sculeni. ‘’În perioada 07 iulie – 08 noiembrie 2023, inculpații Mancaș Cristian, Bertea Gabriel-Alexandru și Baciu Iulian-Teofil, în calitățile menționate mai sus, în mod repetat, ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani (până la 700 euro), necuantificate până în prezent, de la persoane care efectuau activități de transport de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene. În schimbul banilor primiți cu titlu de mită, cei trei polițiști de frontieră și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul peste graniță a anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile. În același context, inculpatul Mancaș Cristian, în calitate de șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, ar fi pretins și primit de la o parte dintre subordonații săi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru a „închide ochii” la „mercurialul” sumelor de bani percepute cu titlu de mită de către polițiștii din subordinea sa persoanelor care tranzitau punctul de trecere a frontierei, menționat mai sus’’, se arată într-un comunicat al DNA.

La data de 23 noiembrie 2023, cei trei urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În acest dosar mai sunt urmărite penal alte  24 de persoane (agenți ai poliției de frontieră, vameși și persoane fizice). Printre polițiștii care mai sunt urmăriți penal în dosar se mai numără Cristian Alexa și Ștefan Alexa.

Video. Polițiștii de frontieră de la Sculeni au fost aduși la audieri la DNA Iasi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.