Constructorul lui Iulian Dascălu a cumpărat cu 3 milioane euro terenul de la nora rectorului UMF Iasi. Foto document

11736
Iulian Dascalu-in spate utilaje Build Corp
Iulian Dascalu-in spate utilaje Build Corp

@  Compania Build Corp a platit 3 milioane de euro pentru 4 hectare de teren detinute de Ioana Sadyie Scripcariu si celelalte rude in spatele Spitalului Socola @  Build Corp a obtinut deja primele avize pentru a construi in zona un Mall dar si case si blocuri @ Negocierile privind finalizarea tranzactiei au demarat in cursul anului trecut

O tranzactie importanta a fost incheiata recent pe piata imobiliara a Iasului. Astfel, compania Build Corp detinuta de omul de afaceri George Ibănescu (prieten cu Iulian Dascalu) a incheiat cu Ioana Sadyie Scripcariu, nora rectorului UMF Iasi,  Viorel Scripcariu dar si cu Alfred Emanuel Winkler si  Andreea Lavinia Winkler o tranzactie care vizeaza 4 hectare de teren situat in zona Bucium, in spatele Spitalului de Psihiatrie Socola. Negocierile dintre cele doua parti, mostenitorii lui Winkler si George Ibanescu au demarat anul trecut cand au incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare s-a platit un avans de 784.448 euro. Astfel, pe 16.03.2021,  Build Corp s-a angajat sa plateasca pentru cele 4 hectare de teren suma totala de 2.890.604 euro ceea ce inseamna un pret de 71,47 de euro pentru un metru patrat. In afara de avansul de 784.448 euro, in ziua semnarii documentului la care facem referire care de fapt este un act aditional la antecontractul din 2020, cei trei moștenitori au mai primit 100.000 euro, urmand ca diferenta de 2 milioane euro sa se achite in momentul in care va fi semnat contractul de vanzare-cumparare. Drept garantie, cei trei mostenitori au primit si cate un bilet la ordin scadent la data semnarii contractului. Ioana Sadyie Scripcariu a primit un bilet la ordin in valoare de 557.976 euro. Compania Build Corp a anuntat deja ca va construi pe acest teren un Mall dar si cartiere de locuinte.

Firma care a construit Palas

Compania Build Corp a fost constructorul Mall-urilor ridicate de Iulian Dascal, inclusiv Palas. „PALAS IAŞI – demararea unei investiţii de peste 260 mil. euro, cea mai mare din estul ţării. Proiectul este un ansamblul arhitectural mixt ce va avea o suprafaţă construită de peste 260.000 mp pe o arie de de peste 12 ha. Acesta va cuprinde: zone rezidenţiale, centre comerciale şi de afaceri, cladiri de birouri, hoteluri de 4 şi 5 stele, facilităţi de petrecere a timpului liber, cel mai mare parc amenajat din estul ţării de peste 50.000 mp şi cea mai mare parcare subterană din România de peste 2.500 de locuri şi are ca termen de finalizare anul 2011”, arata Build Corp in sectiune de portofoliu de pe site-ul companiei.

Build Corp
Build Corp

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.