Despagubiri record pentru un pieton schilodit pe trecere. Soferul fortase semaforul

3305

@ Accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni  de pe bulevardul Socola in fata Liceului Petru Poni @ Soferul in varsta de  32 de ani a  fortat semaforul si a trecut pe rosu @ Victima pe nume Andrei Nicolae Gusel, fost electrician la Total Gaz Industrie SRL s-a ales cu invaliditate de munca dupa accident @ De aceea firma de asigurari trebuie sa-i asigure firmei  un salariu lunar,  daune morale de 100.000 euro la care se adauga si despagubiri de 109.680 lei

Un pieton lovit pe trecerea de pietoni a primit despagubiri consistente din partea judecatorilor. Barbatul, Andrei Nicolae Gusel, fost electrician la Total Gaz Industrie SRL a fost lovit pe trecerea de pietoni din  fata Liceului Petru Poni de pe bulevardul Socola, din municipiul Iasi, in ziua de 2.12.2014 la ora 16.30. Victima se angajase in traversarea trecerii de pietoni, atunci cand semaforul se facuse verde pentru pietoni. Soferul pe nume Gheorghe Paraschiv conducea un autoturism marca Volkswagen Passat dinspre Podu Ros catre Bucium. Trebuie sa mai precizam ca victima se angajase sa traverseze strada mergand pe bicicleta. Dupa cercetari s-a stabilit ca soferul fortase semaforul pe culoarea galbena iar in momentul in care a ajuns la trecerea de pietoni, se afla deja pe rosu. Soferul nu a vazut biciclistul deoarece pe banda cealalta oprise sa dea prioritate pietonilor o alta masina al carui sofer fortase de asemenea semaforul. La elucidarea cauzelor au contribuit si imaginile suprinse de camerele montate de primarie.  „In imagini se observa in mod clar ca inainte de a aparitia autoturismului condus de inculpat , semaforul electric adresat autoturismelor afișeaza culoarea galben concomitent cea ver de, apoi se schimba in roșu, la ora 16:28:5 9 semaforul afiș and deja culoarea roșie . L a ora 16:29:00 apare in imagini autoturismul condus de inculpat, inaintea semaforului electric, care iși continua insa deplasarea cu viteza, fara a actiona frana și ignorand culoarea roșie a semaforului , trec e spre marcajul pietonal situat inaintea intersectiei, traverseaza intersectia, fiind aproape sa loveasca un autoturism marca Dacia Logan, de culoare alba, dupa care, in momentul in care a traversat al doilea marcaj pietonal , situat dupa intersectie, a intrat in coliziune cu bicicleta condusa de persoana vatamata pe marcajul pietonal. In imagini se observa ca inculpatul a actionat sistemul de franare de- abia in momentul in care impactul era iminent”, au stabilit procurorii.

Despagubiri morale de 100.000 euro si alte compensatii

Judecatoria Iasi l-a condamnat pe soferul vinovat la o pedeapsa de 1 an si 4 luni cu suspendare dar victima a primit despagubiri considerabile, adica „10.000 lei, cu titlu de cheltuieli de ingrijire medicala; – la plata sumei de, reprezentand castigul nerealizat din munca, calculat de la data de 31.05.2015 (data incetarii contractului individual de munca) si pana la data pronuntarii prezentei hotarari; – la plata sumei de 2.160 lei lunar, cu titlu de prestatie baneasca periodica, incepand de la data pronuntarii prezentei hotarari si pana la recuperarea totala sau partiala a capacitatii de munca; – la plata sumei de 100.000 euro, echivalent in lei la data platii, la cursul de schimb al B.N.R., cu titlu de daune morale”, se arata in sentinta (vezi aici).

Au fost aprobate respectivele despagubiri si datorita faptului ca dupa accident victima a avut nevoie de peste 120 de zile de ingrijiri medicale, a suferit multe fracturi si de asemenea si-a pierdut capacitatea de munca. Acum, dupa cum s-a vazut firma de asigurari trebuie sa-i asigure victimei si o leafa lunara pana la recuperarea capacitatii de munca. Aceste despagubiri trebuie platite de firma de asigurari la care era asigurata masina condusa de soferul vinovat. Sentinta nu este definitiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.