Justiția oarbă și strâmbă! O casă din chirpici și nici o zi de pușcărie pentru 200.000 de euro furați de la stat

1516
Doina Mina Costea
Doina Mina Costea

@ Statul urmează să vândă o casă din chirpici de 72 mp din comuna Andrieșeni, județul Iași pentru a recupera suma de 861.700 lei, banii delapidați de Doina Mina Costea fosta contabilă a primăriei @ Aceasta și-a recunoscut faptele și a fost condamnată la o pedeapsă de numai 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare

Doina Mina Costea, fosta contabilă a Primăriei comunei Andrieșeni județul Iași cea care a delapidat 861.700 lei din banii comunei și-a recunoscut fapta și a fost condamnată la numai 1 an și 6 luni cu suspendare. În fața judecătorului, Doina Mina Costea a spus că este de acord să plătească prejudiciul deși în cursul cercetărilor și a judecății, adică timp de 5 ani nu dat nici un leu înapoi. Judecătorul s-a mulțumit cu răspunsul și a precizat că statul își va recupera banii după vânzarea bunurilor puse sub sechestru adică o casă din chirpici de 72 mp construită în 1937 și un grajd. ‘’Prin ordonanţa din data de 03.11.2021, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând inculpatei, pană la concurenţa sumei de 861.700 lei respectiv: suprafața totală de 4350 mp teren, din care suprafața de 3050 mp este situată în intravilanul satului Andrieșeni, restul de 1300 mp. în extravilanul satului Andrieșeni; o locuință în suprafață de 72 mp. construită din chirpici în anul 1968, situată în localitatea Andrieșeni, cu valoare de impozitare de 14400 lei; o anexă în suprafață de 10 mp. construită din chirpici în anul 1937, situată în localitatea Andrieșeni, cu valoare de impozitare de 1750 lei; un grajd în suprafață de 36 mp. construit din chirpici, situat în localitatea Andrieșeni, cu valoare de impozitare de 6300 lei’’, arată judecătorul în sentință.

O casă din chirpici și terenul se vând la Andrieșeni cu maxim câteva mii de euro, adică în final statul se va alege cu paguba.

A furat de peste 100 ori din banii primăriei

Putem spune că judecătorii au aplicat o pedeapsă extreme de blândă în acest caz având în vedere că fosta contabilă a furat de 108 ori bani din bugetul local. ‘’În perioada noiembrie 2007 – august 2017, Costea Doina Mina a virat din conturile Primăriei Andrieșeni, în conturile bancare personale, mai multe sume de bani, în total suma de 641.571 lei (108 acte materiale) reprezentând sume necuvenite încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale, aceste sume fiind calculate ca diferență  între sumele efectiv plătite și valoarea drepturilor salariale evidențiate în statele de plată’’, se arată în actul de sesizare al instanței.

Diferența până la 861.700 lei a fost delapidată prin decontarea ilegală a unor cheltuieli de transport sau prin virarea banilor în conturile unor complici, de asemenea angajati ai primăriei.

Jaf uriaș la primărie. O funcționară a furat bani suficienți cât să cumpere două vile

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.