Taximetriști din Iași înșelați prin Metoda Accidentul. Cum procedează escrocii

833
taximetristi Iasi
taximetristi Iasi

@ Escrocii care înșeală oameni prin Metoda Accidentul au făcut deja câteva victime  și printre taximetriștii ieșeni @ Sub pretextul că au nevoie de o cursă escrocii le cer taximetriștilor să le încarce telefonul

Escrocii care înșeală oameni prin Metoda Accidentul și-au extins aria de activitate. Acum nu se mai mulțumesc cu bătrânii naivi care erau păcăliți sa plateasca niște bani pentru spitalizarea unei rude care ar fi suferit un accident, au început sa înșele taximetrișt. Deja, în ultimele săptămâni mai mulți taximetriști au cazut victime acestor escroci. Cum procedeaza. Aceștia sună la dispecerat, de obicei cu o voce prefăcută de femeie (taximetriștii sunt covinși ca este vorba despre un bărbat) și solicită o curs, de obicei este vorba despre taxi-shopping. După ce intra in contact telefonic cu taximetristul acești enumeră produsele de care au nevoie și bineînțeles promit șoferului o suma suplimentara de bani peste costul real al serviciului prestat. Înainte să ajunga șoferul cu produsele la destinați, escrocii cer taximetristului să le incarce și telefoanele cu minute la automatele speciale din hipermarketuri iar dupa aceea nu mai răspund la telefon. ‘’Mie mi s-a intamplat aseară. Inițial acea voce de femeie mi-a spus ca vrea un bax de apă minerala si niste țigări. Ca să-mi câștige încrederea mi-a spus ca-mi achita 100 lei in plus peste prețul cursei. Așa zisul client avea domiciliul in comuna Rediu, acolo ar fi trebuit sa ajung. Mi-a mai spus ca este rudă cu dispecera de la noi. Înainte sa ajung la destinație mi-a mai spus sa intru si la Lidl sa-i incarc telefonul. Atunci mi-am dat seama ca lucrurile nu sunt ok si ca este vorba despre o inșelatorie. Am sunat la noi la dispecerat si am constatat ca nu era rudă cu nimeni. Am sunat si la celelalte dispecerate si am constatat ca sunt colegi de la celelalte firme care au fost păcăliți prin aceasta metodă’’, a declarat Andrei V. un taximetrist din Iași.

Reamintim ca in varianta ‘’clasică’’ Metoda Accidentul se refera la păcalirea unor batrâni care sunt sunați sa plateasca spitalizarea unor rude care ar fi fost victima unui accident rutier. Escrocii se dau drept prieteni ai victimelor. Aceștia susțin că victimele nu pot suna deoarece sunt în comă la spital. S-a mai constatat ca unii dintre escroci sunt de fapt deținuți in penitenciare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.