Agent de la Serviciul de Permise, acuzat de trafic de influenţă! A cerut o sumă considerabilă pentru a-l scăpa de dosar!

140
bani la politist-1
bani la politist-1

@ Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat @ Individul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență @ Individul ar fi cerut spaga suma de 23.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În perioada 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul, prezentându-se drept agent de Poliție în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași, ar fi pretins, direct și prin intermediar, de la o persoană (martor în cauză), cercetată sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, suma de 23.000 de euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași și că-i va determina pe aceștia să dispună față de martor o soluție de clasare”, au afirmat anchetatorii.

Ieşeanul, acuzat de trafic de influenţă!

În contextul menționat mai sus, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de complice

Anterior, în cauză procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană (intermediarul amintit mai sus), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

„În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina lui, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani de închisoare, cu suspendare. Această etapă a procesului reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai spus oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.