Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași: “Consolidăm statutul Iașului de capitală culturală și spirituală a României”

78
Costel Alexe-președintele Consiliului Județean Iași
Costel Alexe-președintele Consiliului Județean Iași

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a prezentat investițiile făcute în acest mandate în domeniul cultural dar și un plan de viitor în nouă pași pentru consolidarea statutului Iașului de capital cultural și spirituală a României.

În ultimii patru ani de administrație liberală la Iași, am investit sume consistente în patrimoniul cultural ieșean și am redat strălucire unor clădiri istorice de referință ale Iașului. După 20 de ani de așteptare, au început lucrările de consolidare și restaurare a Filarmonicii de stat Moldova Iași. De asemenea, PNL Iași și administrația liberală reprezintă singura șansă ca Opera Națională Română din Iași să aibă un sediu nou. Am reabilitat Casa Nicolae Gane și Muzeul Vasile Pogor pentru a le reda publicului ieșean. Am redeschis și pus în valoare Casa Muzeelor, care cuprinde cinci muzee, am alocat 4,2 milioane lei în ultimii patru ani pentru organizarea Filit, am alocat 4 milioane lei în acest mandat pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași și am alocat fonduri pentru susținerea Romanian Creative Week, dar nu ne oprim aici, a spusCostelAlexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Pentru următorii patru ani, președintele CJ Iași, Costel Alexe, a prezentat un plan în nouă pași pentru punerea în valoare a culturii ieșene pe plan național:

  1. Operaționalizarea OMD – Organizația de Manangement al Destinației Iași.
  2. Restaurarea și reabilitarea obiectivelor de patrimoniu: Palatul Sturdza de la Miroslava, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „Costache Negruzzi” de la Hermeziu, Casa „Vasile Alecsandri” de la Mircești.
  3. Înființarea la nivelul CJ a unui Centru Județean pentru Cultură Iași (CJCIS), cu rolul de a dezvolta și implementa o Strategie a Promovării Culturii la nivelul Județului Iași.
  4. Pregătirea unei Agende Culturale Comune și promovarea acesteia, inclusiv în scopul dezvoltării turismului de evenimente culturale.
  5. Refuncționalizarea Centrului Expozițional Moldova în Centru pentru Cultură și Industrii Creative, ca locație pentru instituții publice de cultură.
  6. Înființarea și alimintarea prin contribuțiile Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Iași a unui Fond Unic pentru Sprijinirea Inițiativelor Culturale și finanțarea proiectelor culturale private.
  7. Stabilirea în cadrul Strategiei pentru Dezvoltarea Turismului la nivel județean a unei direcții de dezvoltare care să presupună Sprijinirea Dezvoltării Industriilor de Evenimente.
  8. Cooperarea dintre CJCIS și OMD Destination Iași pentru a stimula colaborarea dintre toți actorii culturali pentru implementarea în comun a Strategiei.
  9. Sediu nou pentru Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”.

Executat de SC Hazard Media SRL

La comanda PNL Iași

CMF 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.