Doi frați din Mircești, județul Iași au furat mașini de 1 milion de euro din Italia și Franța

4098
doi frati arestati
doi frati arestati

@ DIICOT Iași a destructurat zilele trecute o rețea de indivizi care furau mașini scumpe și utilaje agricole din Italia și Franța le aduceau in Romania și dupa ce la inmatriculau le revindeau @ Capii rețelei, frații Vernică sunt din comuna Mircești judetul Iași @ Valoarea vehiculelor furate se ridica la circa 1 milion e euro

Capii unei rețele specializate in furtul de mașini și utilaje din Italia și Franta au fost arestați zilele trecute pentru 30 de zile (vezi aici) intr-un dosar in care procurorii DIICOT Iași au estimate ca prejudiciul adus unor persoane fizice si juridice din strainatate se ridica la circa 1 milion de euro. Capii rețelei Mădălin Gabriel Vernică și Emilian Bogdan Vernică (in prezent domiciliati in Roman) sunt din comuna Mircești judetul Iasi. Împreuna cu cei doi au mai fost arestati si  Valentin Andrei Șurubaru, Vasile Marius Matei. Cei patru sunt acuzati de furt calificat, inșelăciune si spălarea banilor. ‘’Sustragerea efectivă de autoturisme sau utilaje agricole a avut loc in principal pe teritoriul unor state ale Uniunii Europene, in special Italia și Franța, desfășurându-se pe timp de noapte, prin folosirea de chei potrivite și prin violare de domiciliu sau sediu profesional, valoarea bunurilor sustrase ridicandu-se la suma de aproximativ 1 milion de euro, bunuri apartinand unor persoane vătămate, persoane fizice si persoane juridice rezidente in Italia si Franta’’, se arata in actele de urmarire penala.

Acestia furau numai masini scumpe (BMW, Mercedes etc) dar si tractoare in special utilaje. O alta modalitate prin care sustrageau masinile se refera la înșelarea firmelor de leasing sau a dealerilor de autoturisme prin ‘’închirierea/cumpărarea în rate de autoturisme pe numele unor societăți comerciale cărora li se crea o aparență de bonitate urmată de scoaterea autoturismelor de pe teritoriul statului respectiv și modificarea seriilor de sașiu și ulterior radierea societatilor comerciale respective, inchirierea si cumpărarea de autoturisme folosindu-se datele de stare civila a altei persoane decat cea care a inchiriat sau cumparat autoturismul urmata de scoaterea bunului de pe teritoriul statului in cauza si repanosarea seriei de sașiu’’. Ulterior, acestia falsificau actele de provenienta ale masinilor si le revindeau in Romania. Din acest grup infractional au mai facut parte Vlad Cristian Andrușcă, Valentin Andrei Șurubaru, Roberto Mario Borello, Mihăiță Țigău Adrian, Alexandru Vasile Grumăzescu si Adina Mihaela Pitirici.

Citește si ‘’Cel mai tare samsar de masini din Iasi prins cu o frauda de 5 milioane de euro’’.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.