Silk District cel mai amplu un proiect de regenerare urbană dezvoltat de Prime Kapital

296
Silk District vedere balcon
Silk District vedere balcon

@ Silk District este cel mai amplu proiect  de regenerare urbană dezvoltat de Prime Kapital în România @ Prin crearea de parcuri şi spaţii verzi, cu o combinație bogată de diverse plante, se va asigura un ecosistem natural care va răci mediul, va reduce costul energiei şi va oferi rezidenţilor condiţii optime de viață.

Prime Kapital va devolta la Iași pe fosta platforma a fabricii Tomiris cel mai amplu proiect de regenerare urbană din portofoliul sau. Ce sunt proiectele de regenerare urbană? Proiectele de regenerare urbană presupun revalorificarea fostelor situri industriale, aflate în oraș. Dezvoltările de regenerare urbană au apărut, pe de o parte, ca urmare a reconfigurării economiilor la nivel mondial (tendințe de dezindustrializare), și pe de altă parte, din rațiuni de mediu. Fabricile abandonate din orașe nu sunt o problemă doar din punct de vedere estetic, dar constituie și o sursă de degradare a orașului. Proiectele de regenerare urbană au în vedere reintroducerea unor zone abandonate în circuitul orașului. Astfel de zone au un potențial ridicat ce poate fi valorificat prin dezvoltarea lor. Revitalizarea acestor platforme industriale abandonate contribuie la o dezvoltarea urbană sustenabilă. Orașele devin mai atractive pentru potențiali locuitori și pentru profesioniști, dar și pentru companii.  În linii mari, aceste dezvoltări presupun curățarea terenului (îndepărtarea fostelor construcții, a eventualelor deșeuri din zonă), implementarea unui proiect ce aduce plus valoare, a unui design ce înfrumusețează zona și introducerea unor noii funcții – rezidențial, comercial, birouri, grădinițe etc.

Beneficiile proiectelor de regenerare urbană

Beneficiile proiectelor de regenerare urbană sunt numeroase. Redezvoltarea acestor proprietăți abandonate sprijină competitivitatea economică a orașelor și dezvoltarea sustenabilă, ecologică. Revitalizarea zonelor industriale aflate în paragină: poate îmbunătăți viabilitatea economică a unei zone – crește valoarea proprietăților imobiliare din zona și face ca zona să devină atractivă pentru noi investitori și afaceri (ceea ce se traduce și prin taxe la bugetul local), protejează mediul (pe de o parte prin curățarea zonei și reintroducerea ei în circuitul orașului, prin spațiile verzi prevăzute în noua dezvoltare, dar și prin faptul că nu dezvoltă de la zero un teren liber din afara orașului, ce poate rămâne astfel în stare naturală). De asemenea un proiect de gerenerara urbană le oferă locuitorilor unui oraș acces la locuințe noi, de calitate, aflate aproape de zonele centrale și cu acces rapid la punctele de interes ale orașului, la magazine, mall-uri, parcuri, birouri.

Pentru un dezvoltator, construcția unui proiect de regenerare urbană este mult mai costisitoare (din punct de vedere al timpului și planificării), pe termen scurt, deoarece presupune demolarea structurilor existente, analize ale terenului etc. Pe de altă parte, dezvoltările imobiliare pe aceste terenuri nu necesită o extindere a rețelei de transport, deoarece sunt deja bine integrate în oraș, beneficiind de acces la infrastructura rutieră și de transport în comun a orașului. În plus, au conexiuni bune la rețelele de utilități.

Regenerarea urbană a zonelor industriale este foarte importantă întrucât ajută la îmbunătăţirea standardului de viaţă al comunităţilor din jurul acestora. Populaţia oraşelor este în continuă creştere, iar prin proiecte imobiliare de acest tip se poate răspunde cererii de locuințe într-un mod sustenabil, fără crea mai mult trafic în orașe, fără a necesita extinderi de infrastructură (rutieră, de transport orășenesc, de rețele de apă, gaze etc.).

Before and after Silk District
Before and after Silk District

 

Silk District, pariul Prime Kapital pe dezvoltare sustenabilă

Majoritatea proiectelor Prime Kapital în România sunt proiecte de regenerare urbană, dar dupa cum am mai spus Silk District, este cel mai amplu. Este un concept de cartier modern, prietenos cu mediul şi care nu risipeşte resurse. Prin crearea de parcuri şi spaţii verzi, cu o combinație bogată de diverse plante, se va asigura un ecosistem natural care va răci mediul, va reduce costul energiei şi va oferi rezidenţilor condiţii optime de viață. Detalii legate de modul în care poate fi achiziționat un apartament în Silk District pot fi găsite pe site-ul https://silkdistrict.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.